Служебният министър на културата Найден Тодоров уволни изпълнителния директор на

...
Служебният министър на културата Найден Тодоров уволни изпълнителния директор на
Коментари Харесай

Найден Тодоров уволни скандалния директор на фонд „Култура“, финансирал бинго с драг шоу

Служебният министър на културата Найден Тодоров уволни изпълнителния шеф на Национален фонд „ Култура “ Сава Драгунчев. Това се е случило в петък по време на съвещание на Управителния съвет на фонда. От един месец Драгунчев се крие и отхвърля да напусне поста си, макар че беше уволнен и от предходния министър Кръстьо Кръстев. Уволненият Драгунчев е водил съвещание в наличието на Кръстев, а Управителният съвет е приел доклад за активността му. В петък Найден Тодоров постави завършек на сагата, като е уведомил Драгунчев, че е уволнен по време на неговото онлайн включване на съвещанието, оповестява.

Тази стъпка е значима, тъй като отпушва забавени процедури по асимилиране на европейските средства по Плана за възобновяване от Европейски Съюз. С държанието си и отхвърли да напусне мястото си Драгунчев заплаши финансирането по този проект освен на Министерството на културата, само че и в други ресори. Под неговото управление фонд „ Култура “ стана печално прочут с финансирането на бинго игри с мил шоу на травестити.

Ето какво гласи известието на Министерството на културата:

Днес,12 април 2024 година, в границите на извършеното постоянно съвещание на Управителния съвет на Национален фонд „ Култура “, министърът на културата Найден Тодоров уведоми изпълнителния шеф на Фонда Сава Драгунчев, че той е освободен от поста си по силата на Заповед № РД 12-167.

Изпълнителният шеф е известен, че може да получи заповедта и книжата към нея в 7-дневен период.

Още преди месец, на своето първо съвещание от 11.03.2024 година, Управителният съвет взе решение за избор на краткотрайно изпълняващ длъжността „ шеф “ – госпожа Диана Димитрова. Очаква се тя да поеме длъжността до провеждането на конкурс, според член 29, алинея 1 от Закона за протекция и развиване на културата, който влиза в действие от 01.09.2024 година

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР