Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев обмисля да

...
Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев обмисля да
Коментари Харесай

Министър Пулев обмисля да сезира прокуратурата и АДФИ за случващото се в ББР

Служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев обмисля да сезира прокуратурата и Агенцията за държавна финансова ревизия за протичащото се в Българската банка за развиване. Късно нощес той е освободил двама от членовете на Надзорния съвет на банката - Валентин Михов и Васил Щонов.

Заради контракта за консултантски услуги в размер на 1 милион лв. и неприятното ръководство на Българската банка за развиване принципалът на банката, министър Александър Пулев е освободил двама от членовете на надзора.

 

Пред публицисти в Русе той аргументира решението си:

" Понякога, с цел да надградим, би трябвало да разчистим гнилите ябълки и надлежно нямах никакъв различен избор, дадох им първо един жълт картон, не се промени нищо оперативно и стигнахме до едно неуместно положение, в което Надзорът съумя да вкара за гласоподаване едно за мен много противоречиво решение, което целеше аз да подпиша една сметка за 1 милион лв. направени консултантски разноски по една емисия, която е обречена през цялото време ".

„ Нито госпожа Везиева, нито господин Лорер са дали такова решение за издаване на облигационната емисия, т.е. няма решение обещано от нито един от тогавашните отраслови министри. Те са интелигентни хора “, безапелационен бе Пулев.

„ Питайте тях за какво не са имали смелостта или желанието да валидират една такава емисия. Питайте тях за какво хората, които назначи господин Кирил Петков, са тръгнали през главата на страната да харчат средства “, уточни министърът.

Той съобщи, че не е имал никаква друга позиция, с изключение на да даде червен картон на старите членове на Надзора и да ги освободи. Пулев сподели още, че на база на информацията, с която разполага, ще реши дали да сезира прокуратурата.
По думите на служебния министър Пулев шефове от банката, дружно с членове на Надзорния съвет са подхванали независими дейности за рефинансиране на капитала на държавната институция.

Ако има задоволително учредения, ще бъдат сезирани прокуратурата и АДФИ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР