Служебният министър на икономиката обясни, че ако се погледне цената

...
Служебният министър на икономиката обясни, че ако се погледне цената
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Информационният сайт за цените на храните се посещава над 10 000 пъти на ден

Служебният министър на стопанската система изясни, че в случай че се огледа цената на млякото на едро и тези в магазините, изводът е единствено един – би трябвало да се затегне контрола върху търговците. „ Явно някой по веригата се пробва да генерира по-сериозни облаги, макар спада в суровината при производителите “, регистрира Стоянов.

 

Към момента успяваме да податлив цените, само че ние се надяваме да се реализира дълготраен резултат, каза в предаването „ Тази събота “  по бТВ служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

„ Към момента считам, че съумяваме да податлив цените. Не сме очаквали резултатите да дойдат незабавно. В опита си за преодоляване на цените държавното управление работи систематично – със серия от принадлежности и ограничения “, изясни той.

Правителството включва Централния кооперативен съюз в битката с високите цени.

Никола Стоянов подчерта, че от една страна имат за цел да осведомят хората за цените посредством уеб страницата, от друга са подготвили и съответните законови промени, а от трета са стегнали контрола. Според него към този момент се следи внезапен спад в индустриалните цени, тъй че през април би трябвало да се усети и спад в цените на продуктите в магазините.

„ Информационният уебсайт за цените на храните се посещава над 10 000 пъти дневно, само че чакат тази численост да се увеличи, защото от през вчерашния ден две от веригите магазини започнаха да подават своите цени. Очакваме другата седмица да се включат и останалите “, разясни Стоянов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР