Служебният министър на икономиката е уличена в плагиатство в големи

...
Служебният министър на икономиката е уличена в плагиатство в големи
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Над 80% от дисертацията на бившия министър Даниела Везиева е плагиатство

Служебният министър на стопанската система е уличена в плагиатство " в огромни размери " в дисертационния й труд за придобиване на степен " лекар ". Това излиза наяве от отчет на Комисията по академична нравственос до министъра на образованието акад. Николай Денков.

Според съдия 3, в дисертационния труд на госпожа Д. В. и автореферата към него е налице „ … доста по размер (86,6 %) плагиатство – прекопирване от истинските източници без стилистична или граматическа преправка на последните “. Успоредно с непосредствения относителен разбор, съдия 3 е осъществил и „ on-line инспекция на дисертационния труд и автореферата към него посредством платформа „ Ouriginal “, която също потвърждава „ висок размер на сходства и подобие “ и „ удостоверява заключението за съществуване на плагиатство “.

Становището на съдия 1, основано на обстоен относителен разбор, приключва със следното умозаключение: „ Убедено настоявам, че посоченото детайлно съвпадане на текстовете всъщност съставлява плагиатство. Представената от Д. В. за личен труд дисертация е цялост от основани и оповестени от други научни резултати без съответно позоваване или цитиране “. В мнението си госпожа Д. В. не разяснява всъщност изложените в мненията на четиримата арбитри обстоятелства и заключения, касаещи плагиатството. Според нея, разглеждането на сигнала от Комисията по академична нравственос е неприемливо, защото процедурата, въз основа на която ѝ е присъдена просветителната и научна степен „ лекар “ е завършила през 2018 година,

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР