Служебният министър на енергетиката Андрей Живков заговори за спиране на

...
Служебният министър на енергетиката Андрей Живков заговори за спиране на
Коментари Харесай

Обмисля се спиране на държавната издръжка на "Берое"

Служебният министър на енергетиката Андрей Живков заприказва за прекъсване на държавната прехрана на " Берое ". Той не вижда основателна причина държавно сдружение с огромни загуби да финансира футболен клуб.

" Има (държавни) сдружения, които са на облага и могат да се позволен по-високи разноски, стига да са оправдани. Има други сдружения, които са на загуба, а устоят футболни тимове ", сподели Живков.

" Тепърва предстоят диалозите (с дружествата) - единствено са ни дали предварителните си проекти. Аз не виждам основателна причина да се финансира тим, при изискване че сдружението е на милиони загуба. Дружеството би трябвало да реши, ние като министерство не можем да продаваме нищо. "

На въпрос какъв брой коства " Берое " на година министърът отговори: " Между 5 и 6 милиона лв.. "

Снимка: Lap.bg

Старозагорският отбор е благосъстоятелност на " Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 " ЕАД от септември 2011 година Идването на новия притежател бе последвано от мощни години за отбора. През 2013 година " Берое " завоюва Купата и Суперкупата на страната, а през 2015 година приключи на второ място в " А ".

През последната акция " Берое " притегли доста чужденци и стартира добре, само че последваха слаби резултати, което пък докара до разлъка с треньора Димитър Димитров-Херо.

Клубът предприе цялостна смяна в тима и занапред ще работи по селекцията за новия сезон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР