Служебният министър д-р Илин Димитров и генералният секретар на Световната

...
Служебният министър д-р Илин Димитров и генералният секретар на Световната
Коментари Харесай

България в топ 10 на най-добре възстановяващите се след пандемията в сектор Туризъм

Служебният министър доктор Илин Димитров и генералният секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации Зураб Пололикашвили дадоха формалното начало на 68-та сесия на Регионална комисия " Европа " на СОТ. Тя се организира в София, а в работното съвещание вземат участие редица министри, заместник-министри и ръководители, оглавяващи бранш туризъм в своите страни, дружно с останалите представители от делегациите на 40 страни. Това заяви пресцентъра на отрасловото ведомство.

До 2 юни България е хазаин на основното интернационално събитие в туризма, по време на което България ще бъде във фокуса на полемиките на най-високо равнище, насочени към бъдещето на европейския туризъм.

" Предстои ни една интензивна стратегия, в която ще обсъждаме политиките, ограниченията и решенията за развиването на туризма, който е един от най-важните браншове на нашия континент. Безспорно това е сферата, в която Европа има водеща роля “, означи министър Димитров при откриването и заявява упоритостта на страната ни да продължи да играе основна роля и да дава значителен принос във образуването на основните послания и политики в туризма в европейски мащаб. От своя страна генералният секретар Пололикашвили акцентира в срещите си досега, че Европа е континентът с най-голямо значение и тежест в международния туризъм.

Той поздрави министерството на туризма за отличната работа по организацията на форума. Присъствието и поддръжката от страна на институциите в България демонстрира, че туризмът е доста значим за страната, има доста планове, по които се работи и съм уверен, че това посещаване и наличие на комисията тук ще бъде огромна крачка напред за България, както и опция да се поддържа туризмът тук, съобщи Зураб Пололикашвили.

Последните години донесоха доста провокации и въпроси за решение в туризма, а устойчивостта на бранша пострада извънредно доста от пандемията, от военния спор в Украйна, както и от последвалите стопански резултати – нарушени вериги на доставяне, инфлационните процеси и отливът на работна мощ в бранша. Въпреки това, министър Димитров съобщи оптимизъм и посочи обстоятелството, че съгласно другите критерии, в последните ранглисти на СОТ България е показала забележителни и ненапълно непредвидени на фона на международната рецесия резултати, влизайки в топ 10 на най-добре възстановяващите се след пандемията в международен мащаб страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР