Служебният министър Александър Пулев атакува агресивно бившите управляващи от Продължаваме

...
Служебният министър Александър Пулев атакува агресивно бившите управляващи от Продължаваме
Коментари Харесай

ББР работи като заложната къща на ПП: Челен сблъсък между служебния кабинет и Кирил Петков

Служебният министър Александър Пулев нападна нападателно някогашните ръководещи от " Продължаваме промяната ".

Пулев повтори 7 пъти в границите на 13-минутно изявление, че техните назначения са трансформирали Българската банка за развиване в " аварирала институция ".

Пулев разгласи завареното управление на ББР за " самодейци ", които "
колят, бесят, вършат произволи " и ги наричаше " кликата на Кирил Петков " в изявление за bTV.

Той ги уличи и в евентуално закононарушение поради опит да се емитират облигации за 1 милиарда лева и за подписване на контракти за консултантски услуги в размер на 1 млн. лева

Какво твърди Пулев:
" Има интервали след назначението на кликата на Кирил Петков, в които ББР дава по 4 заема на месец " при междинна стойност към 350 000 лева, до момента в който задачата на ББР е била да разпределя над 340 млн. лева към дребни и междинни предприятия. " От интервала на назначението на кликата на Кирил Петков ББР печели от лихви от нови утвърдени заеми 2 млн. лева ", до момента в който разноските за заплати в банката са " 22 млн. лева " по негови данни. " ББР работи като заложната къща на " Продължаваме промяната ". За жал заложниците са дребните и междинни предприятия. Аз дадох жълт картон на хората, които наследих. Протегнах им ръка, желаех да взаимодействаме, желаех да покажа последователност, с цел да може банката да проработи за дребните и междинни предприятия. В един миг нещата ескалираха до равнище, в което не приказваме единствено за оперативна злополука, а за евентуално престъпно действие ", разгласи още Пулев.
Служебният министър разгласи, че е отказал да утвърди към този момент изработен разход за консултантски услуги от 1 млн. лева и вместо това " подписал пътния лист към трудовата борса и по-късно - към прокуратурата ".

Атаката на Пулев против фрагментите от интервала на Кирил Петков се случва след цяла седмица на политическо напрежение към ББР, в което служебното държавно управление и ГЕРБ се оказаха на една страна против Политическа партия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР