Служебният кабинет завещава добре функционираща система, която следва да бъде

...
Служебният кабинет завещава добре функционираща система, която следва да бъде
Коментари Харесай

Донев вижда професионалисти в министрите на Габровски, надява се на успеха им

Служебният кабинет завещава " добре функционираща система ", която следва да бъде продължена от вероятно постоянно държавно управление, а кандидат-министрите в проектокабинета " Габровски " са експерти, които биха се справили с това.

Това разяснява на въпрос на служебният министър-председател Гълъб Донев преди съвещанието на Народното събрание, което следва да гласоподава препоръчаното с първия мандат на ГЕРБ държавно управление.
 Габровски: Искаме постоянен кабинет или избори след избори?
Габровски: Искаме постоянен кабинет или избори след избори?

България през днешния ден е не просто на кръстопът, а пред бездна, предизвести той

" Това, което служебното държавно управление остава на постоянното, е една добре функционираща стопанска система, един добре работещ енергиен пазар, едни добре функциониращи обществени ограничения, поддръжка за най-уязвимите и нуждаещите се ", не пропусна да изтъкне още министър председателят.

" Надявам се всеки един постоянен кабинет да взема решение проблемите на страната и жителите. Чисто кадрово - да, всеки един от министрите, назначени в съответните ресори, са специалисти в своята област. Надявам се тази експертност да прерасне в експертност в ръководството на страната. Защото има голяма разлика да си специалист в дадена област и това да се занимаваш с ръководство на държавните каузи ", уточни той.
 Петков предсказа провал на проектокабинета
Петков предсказа провал на проектокабинета " Габровски "

Зад опита за сформиране на държавно управление прозирала невъзможността на ГЕРБ да излезе от изолираност

" Надявам се, по този начин, както изисква парламентарната процедура, да бъде гласуван планът на кабинет, препоръчан от претендента за министър председател проф. Гарбовски. Една естествена парламентарна процедура, един естествен парламентарен ден. Това са разпоредбите на парламентарната народна власт и Народното събрание е този, който би трябвало да излъчи държавно управление, което да ръководи България ", неколкократно акцентира значимостта на парламентаризма държавният началник.

Ако въпреки всичко напъните на депутатите и трите вероятни мандата се провалят, служебният кабинет е подготвен да продължи активността си, уточни още той.
 Депутатите одобриха през днешния ден да гласоподават кабинета на ГЕРБ
Депутатите одобриха през днешния ден да гласоподават кабинета на ГЕРБ

" За " гласоподаваха 205 народни представители, " въздържали " се бяха 27

Но въпреки всичко: " Винаги е по-добре да има едно постоянно държавно управление, което да може да дефинира дълготрайни политики и да приема политики, които да уреждат публичните връзки в страната, което може да ръководи и да ползва доста по-добре и в доста по-дългосрочна вероятност проблемите, които стоят пред страната. "

А на въпроса дали е подготвен да остане отпред на изпълнителната власт, Гълъб Донев отговори уклончиво - това било само в прерогативите на президента Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР