Служебният кабинет взе решение да не изключва руския петрол, доставян

...
Служебният кабинет взе решение да не изключва руския петрол, доставян
Коментари Харесай

Държавната администрация ще продължи да купува руски горива

Служебният кабинет взе решение да не изключва съветския нефт, доставян от „ Лукойл “, от публичните поръчки, както и да продължи да извършва договорите си с компанията. Така на процедура краткотрайното държавно управление на Гълъб Донев утвърди дерогация от гласуваната от Европейския съюз възбрана, започваща да работи от 10 октомври, за възлагане на нови поръчки и за продължение на към този момент подписани контракти със глобени компании с предмет – доставка на автомобилни горива.

Правителството излага като мотив за решението, че цялата държавна администрация има подписани контракти и разчита на „ Лукойл “ за

обезпечаване на автомобилни горива за действието на държавните органи и структури, с оглед опазването на публичния ред, живота и здравето на българските жители и националната сигурност “.

С тези обяснения кабинетът позволява възлагането на нови публични поръчки, както и осъществяването на подписаните контракти и рамкови съглашения със глобени компании, когато става дума за предмет доставка на автомобилни горива.

Дерогацията от възбраната ще продължи да работи до края на 2024 година съгласно решението.

Това е следващата дерогация, която България гласоподава от въвеждането на глобите против Русия поради нападението ѝ над Украйна. Припомняме, че преди две седмици служебният кабинет позволи и работата на АЕЦ „ Козлодуй “ и НЕК с съветски компании да продължи. България е изключение и от възбраната за импорт на съветски нефт.

Вносител на предлагането е финансовото министерство.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР