Служебният кабинет вдига еднократната енергийна помощ, която ежегодно отпуска социалното

...
Служебният кабинет вдига еднократната енергийна помощ, която ежегодно отпуска социалното
Коментари Харесай

Кабинетът вдига на 400 лева еднократната енергийна помощ

Служебният кабинет подвига еднократната енергийна помощ, която годишно отпуска общественото министерство. Това стана ясно от думите на служебния министър председател преди началото на държавното съвещание. 

" Предстои ни да одобрим спомагателни 20 млн. лв. по бюджета на Министерството на труда и обществената политика за погашение на еднократна финансова помощ за отопление в размер на 400 лв. ", заяви Гълъб Донев преди началото на държавното съвещание. 

Миналата година размерът на енергийната помощ за обществено слабите беше 300 лв.. Помощта се отпуска всяка година от 1 ноември, като размерът й се дефинира от обществения министър. За задачата преди този момент нуждаещите се аплайват в дирекциите " Социално подкрепяне " към МТСП.

Донев анонсира и останалите закони, които през днешния ден приема Министерският съвет, обвързани с второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност. Сред тях са промени в антикорупционното законодателство.

" Защо е значим за всички законът за КПКОНПИ? Защото самостоятелният проверяващ орган за противопоставяне на корупцията е мощната имунна система на страната против порочните практики, които позволяват облагодетелстването на малко на брой за сметка на цялото общество. Инхаус поръчките се трансфораха в емблема за източване на държавни средства ", означи министър-председателят преди държавното съвещание.

Промените в антикорупционното законодателство плануват основаването на организация с проверяващи функционалности, която да ревизира високите етажи на властта, а с промените за Закона за публичните поръчки се не разрешава превъзлагането, с цел да се избегнат неприятните практики с инхаус процедурите, изясни служебният министър-председател. Специална организация да проверява високите етажи на властта, предлага Министерство на правораздаването.

 

Гълъб Донев регистрира, че още в първите си дни след старта на работата на 48-ото Народно събрание депутатите са показали свръхактивност при задаването на въпроси към служебните министри.

" Надявам се, че ударната вълна от въпроси на народни представители ви поддържа в добра форма ", пошегува се с министрите министър председателят.

" По мои сметки за първите дни на Народното събрание към служебното държавно управление са заложени към 70 въпроса. Забелязвам ударници в състезание за най-питащ депутат и най-питани министри. До момента към Иван Шишков има заложени 18 въпроса. Разчитаме на същия порив и интензивност в същинската активност на народните представители като законотворци ", съобщи Гълъб Донев и честити Димитровден на имениците. Такъв в кабинета е министърът на защитата Димитър Стоянов, който през днешния ден чества.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР