Служебният кабинет се опитва да намери правилния баланс между ,

Служебният кабинет се опитва да намери правилния баланс между , ...

Стефан Янев: Covid мерките на открито са доста по-либерални

Служебният кабинет се опитва да намери правилния баланс между , грижата за бизнеса и учениците във връзка с предстоящата учебна година. Така премиерът коментира от парламентарната трибуна новите противоепидемични мерки, обявени от МЗ. По думите на Янев, те са достатъчно щадящи:

"До голяма степен мерките на открито са доста по-либерални. В същото време механизмите, които предвиждат определена компенсация, там където съответен бизнес ще бъде принуден да работи в нови условия са в обичайните рамки - 60:40, там където бизнесът работи и 75:0 там където е затворен. Разбира се, тези средства в бюджета ги няма и зависят от актуализацията, което е в ръцете на Народното събрание".

Министър Кацаров издаде две заповеди за удължаване срока на противоепидемичните мерки Министър Кацаров издаде две заповеди за удължаване срока на противоепидемичните мерки
Във връзка с решението на Министерския съвет за удължаване на извънредната епидемична обстановка до 30 ноември, министърът на здравеопа...

По-рано стана ясно, че новите мерки влизат в сила от 7 септември. Учениците ще започнат учебната година присъствено на 15 септември. Въвежда се обаче вечерен час за заведенията до 22 часа. Състезанията на закрито ще са без публика, а тези на открито с до 30% запълняемост на местата.

Ограничения има и за груповите събирания - до 30 души на закрито.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com