Служебният кабинет реши да увеличи размера на дневните пари при

...
Служебният кабинет реши да увеличи размера на дневните пари при
Коментари Харесай

Правителството увеличи двойно командировъчните за страната

Служебният кабинет реши да усили размера на дневните пари при командировка в България – от 20 на 40 лева Промените в Наредбата са утвърдени на днешното съвещание на Министерския съвет. Целта е дневните пари да могат да покриват разноските за храна на фона на инфлацията. 

Последната смяна на тяхната стойност е от 1 януари 2008 година, когато е избрана на 20 лева

Предвижда се и опция дневните пари да бъдат до 200% от нормативно избрания най-малко, т.е. до 80 лева Преценката за това е на командироващия, на различен групов орган за ръководство на предприятието или когато това е уговорено в групов трудов контракт или в съглашение със синдикална организация на държавните чиновници.

Промените плануват и понижаване на административната тежест за предприятията. Те ще могат да издават заповедта за командироване електронно. Премахва се и наложителното условие за нейното щампосване, което основава основни усложнения и излишно административно натоварване.

Командироващите ще могат да преценят дали е належащо засвидетелствуване на наличието на служащите и чиновниците на обекта, на който са командировани. Новите разпореждания основават и условия за по-адекватно отчитане и на пътните разноски при прилагане на персонален автомобил от командирования.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР