Служебният кабинет реши да предостави емблематичната сграда на Раковска 134

...
Служебният кабинет реши да предостави емблематичната сграда на Раковска 134
Коментари Харесай

Кабинетът реши: Емблематичната сграда на Раковска 134 став...

Служебният кабинет реши да даде емблематичната постройка на " Раковска " 134 на Висшия правосъден съвет за център на европейските делегирани прокурори. Това оповестиха след съвещанието министърът на районното развиване Иван Шишков и зам.-министърката на правораздаването Мария Павлова.

Считаме, че тази постройка е задоволително добра, с цел да може да бъде настанена европейската прокуратура, счита Павлова.

" Настоящето управление на Министерство на правораздаването дефинира значимостта на това да обезпечи независима постройка за активността на европейските делегирани прокурори ",  напомни Павлова, като регистрира, че този приоритет в този момент е изпълнен. " С днешното решение на Министерски съвет считаме, че този приоритет е изпълнен ", добави тя.

По мотив обстоятелството, че там се обитава партийната централа на Съюз на демократичните сили, районният министър подсети, че постройката на " Раковска " 134 е държавна благосъстоятелност.

" Сградата е с акт за държавна благосъстоятелност, сега е под разпореждането на регионалната администрация ", сподели той. По думите му има дребна частна благосъстоятелност, която се намира на партера, и тя си остава частна.

Предстои ремонт на постройката преди да се настанят българските прокурори, делегирани в европейската прокуратура. " След даването на постройката би трябвало да се извърши ремонт, Висш съдебен съвет ще реши ", сподели Павлова.

Министър Шишков обаче изясни, че за задачата няма да има нужда от позволение за градеж.

 
" Сградата е административна, тя е с такива функционалности. Няма да се изисква позволение за градеж, ще бъде осъществен единствено ремонт ", посочи министърът на районното развиване.

Намеренията на правосъдното министерство да даде постройката на европейските прокурори бяха оповестени още през лятото. От Съюз на демократичните сили тогава реагираха остро и желаеха да останат чартърен най-малко на един от етажите. Лидерът на партията Румен Христов видя политически претекстове.

" Това е обичана от Съюз на демократичните сили постройка и от нашите гласоподаватели. Тя е знак на измененията, знак на прехода и от тази позиция ние виждаме един скрит план от страна на представителите на Българска социалистическа партия, в тази ситуация Крум Зарков, за политическо възмездие ", съобщи тогава Румен Христов - ръководител на Съюз на демократичните сили и към този момент народен представител от обединението с ГЕРБ.

От правосъдното министерство обясниха, че тъкмо тази постройка е определена от делегираните прокурори, а контракт със Съюз на демократичните сили няма. Според министерството няма политически проблем, при изискване, че постройката е празна. Съюз на демократичните сили обаче още не са получили предложение за друго помещение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР