Служебният кабинет разреши износа на на нефтопродукти за Украйна, както

...
Служебният кабинет разреши износа на на нефтопродукти за Украйна, както
Коментари Харесай

Служебният кабинет разреши износа на нефтопродукти с руски произход за Украйна

Служебният кабинет позволи износа на на нефтопродукти за Украйна, както и износа на някои рафинирани нефтопродукти, получени от съветски недопечен петрол, за трети страни, считано от 5 февруари. Това става въз основа на даденото от Европейската комисия на България изключение от общата възбрана за импорт на съветски нефт в Евросъюза по море, което е в действие до края на 2024 година

В известието на държавната пресслужба се споделя, че „ това е належащо, с цел да се лимитират рисковете за околната среда и сигурността, защото сходни артикули не могат да бъдат съхранявани безвредно на територията на страната “.

Мотивът съответствува с позицията на управлението на нефтената рафинерия, което упорства да получи позволение за експорт в трети страни на някои модифицирани от съветски петрол артикули, които не може да пласира на българския пазар и няма къде да съхранява, оповестява dnevnik.bg.

Руската нефтена компания е под напън в личната си страна, откакто интернационалните медии написаха, че нейна продукция се изнася за Украйна през България.

От края на предходната седмица в България е в действие и закон, забраняващ износа на нефтопродукти, получени от недопечен петрол, импортиран от Русия. Изключението е Украйна.

От през днешния ден влиза в действие и указът на съветския президент Владимир Путин, който забрани износа на недопечен нефт за страни, приели таван за цената му, сред които е и България.

Също по този начин Министерски съвет взе Решение, с което действието на краткотрайната протекция на
разселените лица от Украйна
на територията на Република България се удължава с една година, считано до 4 март 2024 година, в сходство решението на Европейската комисия за удължение действието на Директивата за краткотрайна протекция.

Правителството одобри и Решение за одобряване на мостри на регистрационни карти, които се издават от Държавната организация за бежанците при Министерския съвет, с което се дефинира период за пререгистрация на лицата, разселени от Украйна, с предоставена краткотрайна протекция, по отношение на удължение на периода на краткотрайната протекция на територията на Република България до 4 март 2024 година Процесът по пререгистрация ще стартира при започване на м. февруари 2023 година и ще продължи до 31 март 2023 г.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР