Служебният кабинет пусна интерконектора с Гърция, всяка една от магистралите

...
Служебният кабинет пусна интерконектора с Гърция, всяка една от магистралите
Коментари Харесай

Министър Иван Шишков: Ако не бяхме издали разрешение за строеж на АМ Струма, щяхме да се върнем 3-4 години назад

" Служебният кабинет пусна интерконектора с Гърция, всяка една от автомагистралите получи своето развиване, към днешна дата можем да кажем, че на автомагистрала " Европа " се строят всички лотове, почнало е и строителството на последния сектор от автомагистрала " Струма " " - по този начин в " Още от деня ", длъжностен министър на районното развиване и благоустройството, отговори на обвиняванията на политици, че служебният кабинет не е приключил нищо до момента, както и че си надвишава пълномощията.

В студиото на Българска национална телевизия районният министър уточни, че се работи извънредно интензивно по скоростния път от Ботевград към Видин, пуснати са 16,5 км от автомагистрала " Хемус ". Вървят към завършване диалозите с компаниите, които са строили по " Хемус " да си свършат работата в границите на задатъка, който са взели.

Шишков разяснява и казуса с пътен възел " Кресна ", като акцентира, че този пътен възел не продопределя трасето по никакъв метод.

" Това, което е значимо - всички желаеме да имаме оптимално бързо решение на автомагистрала " Струма ". Магистрала " Струма " сега има един настоящ Оценка на въздействието върху околната среда, който щяхме да загубим, в случай че не бяхме издали позволение за градеж. Ако този Оценка на въздействието върху околната среда беше изминал, щяхме да се върнем 3-4 години обратно ", разясни районният министър.

По думите му новото държавно управление би трябвало да вземе решение, като най-хубавото е това, което устоя на екологичното законодателство и екологичните правила.

" Точно по тази причина не сме издавали подробни устройствени проекти, нито сме издали позволение за градеж в другия сектор ", сподели Шишков.

Министърът опроверга и обвиняванията за подписани тихомълком контракти за милиони.

  " Договорите, които са подписани, те са подписани по метода, по който са играни процедурите на търг, т.е. за целия сектор. Но незабавно по-късно е подписан анекс към този контракт и анексът касае само и единствено тази част, която сега се строи ", съобщи Шишков.

Регионалният министър предизвести, че в случай че се окаже, че планът няма да е този, за който е договорът, ще стартира нова процедура и нов Оценка на въздействието върху околната среда, се връщаме на тематиката за периодите - 3-4 години обратно.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР