Служебният кабинет продължава да води активен разговор с Брюксел по

...
Служебният кабинет продължава да води активен разговор с Брюксел по
Коментари Харесай

Премиерът се срещна с ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“: Какво си казаха?

Служебният кабинет продължава да води деен диалог с Брюксел във връзка парламентарно решение за предоговаряне на Националния проект за възобновяване и резистентност /НПВУ/ в частта „ Енергетика “ , разкри министър председателят Гълъб Донев по време на срещата му в Министерския съвет с управленията на КНСБ и на КТ „ Подкрепа “. В диалога участваха още вицепремиерът Атанас Пеканов, министърът на енергетиката Росен Христов и двамата му заместници Ива Петрова и Еленко Божков.

По време на полемиката министър-председателят посочи, че вицепремиерът Пеканов и министър Христов са в непрекъснат контакт с Европейската комисия  /ЕК/ и макар сложността на договарянията, двамата поставят съществени и поредни старания да показват пред Брюксел всички причини на страната ни по този въпрос. По думите му през идващите 3 седмици Комисията чака държавното управление да показа съответни оферти и стъпки за повишаване на зелената сила в енергийния ни микс.

Премиерът Донев посочи, че се търси салдото , при който да вървим към по-чиста околна среда , като в същото време бъдат непокътнати работните места и качеството на живот на хората във въглищните региони, както и бъде съхранена позицията на България на енергийната карта в Европа.

Енергийният министър срещна представителите на синдикатите с диалозите, които е водил в Брюксел през миналата седмица. По думите му европейските ни сътрудници одобряват положително концепцията за консолидиране на плановете по НПВУ, новата стратегия RepowerEU и териториалните проекти в обща цел за зелен преход. Той увери, че продължава работата по съответните стъпки, които България би трябвало да показа на Брюксел в най-кратки периоди.

От своя страна синдикатите показаха поддръжка за позицията на служебния кабинет при договарянията с Европейска комисия. Те обявиха подготвеност да продължат градивното си съдействие с кабинета по този значим за България въпрос.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР