Служебният кабинет представи отчета за работата си през изминалите шест

...
Служебният кабинет представи отчета за работата си през изминалите шест
Коментари Харесай

Служебният кабинет си писа “отличен“ в енергетиката, социалната политика и справянето с мигрантския натиск

Служебният кабинет показа доклада за работата си през миналите шест месеца в границите на съвсем 4 часа, предадеБГНЕС.

Служебното държавно управление с министър председател Гълъб Донев означи голям триумф в енергетиката, обществената политика, ПВУ и оправянето с мигрантския напън.

„ Отчетността e главен принцип на положителното ръководство. Този принцип се подценява в активността на изпълнителната власт, нито едно държавно управление не е представяло доклад за дейностите си в края на мандата си “. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев.

„ Заварихме страна на пауза. Ще направя уточнението, че сме тук не с цел да отчитаме активност нито да се похвалим, тук сме с цел да представим резултатите от нашата активност, която промени животите на българите към по-добро. Резултатите ни се дължат на екипния принцип на работа “, добави Донев.

„ Обезпечихме престъпния контингент, тъй че да отстраняваме и понижим до най-малко следения избор, като по този метод осигурихме почтен избор ", съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. " Създадохме работна група по киберсигурност към ДАНС, в която участваха чиновници от ДАНС, както и от Министерството на електронното ръководство “, припомниДемерджиев.

“Открито преминахме през обезпечаването на машините за гласоподаване, несъмнено при дейна връзка с ЦИК. За първи път предоставихме достъп до кода на машините за обезпечаване на по-голяма неприкритост и сигурност при отчитането на резултатите. Това е резултат от екипната работа на всички нас “, съобщи още Тодоров.

„ Винаги проблем при изборите са били връзките сред Министерство на вътрешните работи и ЦИК, в този момент тези проблеми липсваха, имаше доста добра съгласуваност. Овладя се обстановката и с машинния избор, поради положителната съгласуваност сред министрите Демерджиев и Тодоров.

„ Успешното осъществяване на изборите в чужбина беше предпочитана задача на Министерство на външните работи. Работихме в съгласуваност с Министерство на вътрешните работи, ЦИК, МЕУ и с всички ангажирани институции ", сподели служебният външен министър Николай Милков. Постоянно усложняващите се законови условия към изборния развой, направиха организирането на изборите по-трудно. Но изборите минаха безпроблемно и нямаше нарушавания и недоволства, добави Милков.

„ Подобрихме връзката с турската страна, което ни оказа помощ с изключение на с защитата по границата, само че и по редица други тематики като енергетиката. Предприехме дейности по застраховане на 110 км от граничната ни зона, стартираме публични поръчки, получихме финансова поддръжка от Европейска комисия, на срещата със страните от Шенген на 17.01. те признаха нашите старания за запазване на реда. Тези оценки са доста значими за мен. Загубихме 4 души за жалост в битката с противозаконната миграция, само че ние нямаме друга опция в случай че желаеме да влезем в Шенгенското стопанство. Имаме и над 35 индивида арестувани и предадени на прокуратурата полицейски чиновници, подпомагащи каналджийството “, съобщи още Демерджиев.

„ Правителството стартира с безсънни нощи ", сподели от своя страна служебният министър на земеделието Явор Гечев, " свързани с 30 км опашка на границата, в този момент тези ТИР-ове ги няма, обстановката е овладяна, нито една лабораторна проба не е обработвана с изключение на от страната. Пуснахме буферни паркинги, оправихме хаоса, пуснахме още една лаборатория ", добави Гечев.

„ Осигуряването на слотове за доставка на полутечен газ бе доста значимо, тъй като бившето постоянно държавно управление не го беше направило. Денонощно работихме в консенсус, тъй че и по тази част с помощта на положителната екипна работа постигнахме и тази цел “, съобщи още той.

„ Всяка седмица вършим разбор за цените на горивата тук и в други страни. Вижда се устойчива линия надолу в цените им. Например Сърбия, Гърция, Унгария, Германия и Франция бяха с по-ниски цени при започване на август, а в този момент България има най-ниските цени на горивата в цяла Европа “, посочи още Алексиев.

„ Много хора споделят, че това се реализира поради цените на тържищата, само че България върви отново надолу и макар цените на тържищата горе посочените страни са с по-високи стойности. Убедихме Лукойл да заплаща налози тук в България и към този момент компанията преведе първото предплатено заплащане от 90 млн. лева, а годишно тя ще заплаща 600 млн. налози на България “, акцентира още той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР