Служебният кабинет обмисля нови мерки, с които да се бори

...
Служебният кабинет обмисля нови мерки, с които да се бори
Коментари Харесай

Отстъпки за гориво срещу доставка на храни в селата. Кабинетът обмисля нови компенсации за бизнеса

Служебният кабинет обмисля нови ограничения, с които да се бори с инфлацията и да компенсира бизнеса. Те са свързани с високите цени на горивата и включват търговците да получават отстъпка за гориво, в случай че доставят артикули до магазини в едва обитаеми региони.

Тези планове изрази министърът на стопанската система Никола Стоянов в изявление за Nova, като акцентира, че мярката ще има " обществен, а не всеобщ аспект ".

„ Мислим една от тях да е съчетана с ограниченията във връзка с храните – да се финансира част от логистиката към ниско обитаеми региони, които са останали без магазини. Идеята ни е тези ограничения да са обществени предвид на цените на горивата. В момента не мислим за сходна всеобща мярка за всички, каквато беше отстъпката от 25 ст. за литър гориво ", изясни той.

Отстъпката от 25 стотинки не беше продължена тази година, а вместо това беше сменена с нова стратегия за подкрепяне, само че единствено за избрани групи от популацията.

Стоянов разяснява и високите цени на питателните артикули, като позволи, че казусът най-вероятно е на всички места по веригата и " съвкупността от тези проблеми от другите звена по веригата води до едно голословно повишаване ".

Той посочи и за следене на цените на съществени артикули, който беше пуснат в петък. По думите на Стоянов, уеб сайтът дава доста добра осведоменост на потребителите, само че въпреки всичко министърът няма упованията, че с него цените ще паднат.

„ Не чакаме посредством уеб страницата да понижим цените. През него можем да следим процесите и трендовете. Ако на уеб страницата цената на едро пада, само че на дребно се качва ще виждаме, че има проблем по веригата ", посочи той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР