Служебният кабинет не е виновен, защото те нямат думата. Истинският

...
Служебният кабинет не е виновен, защото те нямат думата. Истинският
Коментари Харесай

ПП обвини президента за идващата тежка зима: Когато нямате пари за парно, спомнете си - Радев

Служебният кабинет не е отговорен, тъй като те нямат думата. Истинският провинен за тежката зима, която следва, и поради неналичието на съответни ограничения и съответен Закон за държавния бюджет е само и единствено господин Румен Радев. Това разгласи от парламентарната естрада депутатът от Политическа партия Искрен Митев при започване на дебатите за държавния бюджет.

По думите му отговорността е напълно на президента, тъй като той е назначил служебното държавно управление и той е индивидът, който може да им потърси отговорност. След което Митев се обърна към българските жители:

" Скъпи български жители, когато нямате пари да си платите медикаментите, сещайте се - господин Румен Радев. Когато не ви стигнат парите да си платите парното тази зима, сещайте се кой е отговорен - господин Румен Радев. Когато нямате пари да купите подарък на децата си тази Коледа, сещайте се кой е отговорен - господин Румен Радев ".

Репликира го националният представител от " Възраждане " Стоян Таслаков. 

" Аз единствено да прибавя - кой сътвори " Продължаваме промяната " - господин Румен Радев. Храни куче да те лае ", съобщи от парламентарната естрада депутатът.

Малко преди този момент Венко Сабрутев от Политическа партия означи, че " служебният кабинет на президента Радев отхвърля да изпълни конституционните си отговорности да изготви и внесе в Народното събрание нов държавен бюджет за 2023 година, който да дава отговор на новата макроикономическа и геополитическа конюнктура, бюджет, който да продължи политиката на Политическа партия по повдигане на приходите, на минимална работна заплата, пенсии, заплати на учители, лекари, медицински сестри, служители на реда, военни и така нататък ".

Според него внасянето на същия бюджет било закононарушение по отношение на Закона за обществените финанси.

От своя страна служебният министър председател Гълъб Донев, който участва в залата, разгласи пред депутатите, че жителите няма да бъдат на мрачно и студено тази зима.

Това, което служебното държавно управление направи и ще продължи, до момента в който не се излъчи постоянен кабинет, е да се подсигурява сигурността на хората, увери Гълъб Донев.

Удобно е да се нападна служебното държавно управление в миг, когато прави всичко допустимо, с цел да минимизира резултатите от рецесиите, в които завари страната на 2 август т.г., посочи служебният министър председател, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР