Служебният кабинет има готовност да продължи работата си, ако се

...
Служебният кабинет има готовност да продължи работата си, ако се
Коментари Харесай

Служебното правителство е готово да остане да управлява |

Служебният кабинет има подготвеност да продължи работата си, в случай че се стигне до предварителни парламентарни избори, заяви министър-председателят Стефан Янев при днешното си посещаване в Плиска.

" Да, ние имаме подготвеност. За българските жители това може би не е най-хубавият вид, само че значимото е какъв е ползата на жителите. Ако сега в този парламент партиите не са в положение да излъчат кабинет, логиката е да се отиде на предварителни избори " - каза премиерът.

Може ли служебният кабинет да стане постоянен?

По повод предложението на Българска социалистическа партия служебният кабинет да стане постоянен Янев разяснява, че в политиката няма нищо невероятно:

" Всичко е допустимо, стига да бъде проведено въз основата на правила и цели. Служебният кабинет е формиран под управлението на президента Радев и действа въз основата на негов декрет, само че съставът на служебния кабинет не е едносъставен. Тези хора не са свързани с някакво обвързване да се движат постоянно дружно и всеки е свободен да взема решение какво желае и какво не желае в даден миг. "

Ако не се осъществя първият мандат и се стигне до такова предложение, което би могло да е предложение на третия изследователски мандат, това значи, че за реализирането на сходен сюжет, е належащо да се мине тъкмо през интервал на изясняване на цели, подготовка на вероятно съглашение – съдружно или на различен принцип, на база търсене на парламентарна поддръжка, с цел да бъдат ясни както целите, по този начин и срокът на деяние, както и какъв вид политики и стратегия ще извършва този кабинет, изясни министър председателят.

Теоретично е допустимо, на практика дали ще стане е въпрос на спомагателни ходове, които следва да забележим. Рано е да обсъждаме този сюжет. Нека да забележим първият мандат дали ще се осъществя, прикани той.

Период на непредсказуемост

В българската процедура в последните 30 години не е имало доста опит с плаващи болшинства, само че в случай че приемем, че сега Народното събрание е подготвен да работи с подобен вид болшинство и държавно управление, подкрепено от плаващо болшинство, значи, че влизаме в един интервал на непредсказуемост и е мъчно да определим какъв брой би издържал подобен вид ръководство на страната, което не е доста добре за жителите, за хората и за бизнеса. Защото всички желаеме да има предсказуемост в това, което следва, означи министър председателят.

Всичко е допустимо. Важни са изискванията и правилата. Неслучайно от позицията, която заемам, от известно време приказвам за кардинални положения. Не съм сериозен, уповавам се. Не се пробвам да упреквам нито политици, нито партии. Разбирам, че търсят взаимни отстъпки и благоприятни условия и се надявам да бъдат сполучливи в намирането на такива. Принципно нещатa наподобяват по друг метод. Начинът на сглобяване на подобен тип болшинства, без ясни задължения и цели, не вещае дългосрочност на плана, какъвто и да е той, съобщи Янев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР