Служебният кабинет е възможен модел за изход от кризата, заяви

...
Служебният кабинет е възможен модел за изход от кризата, заяви
Коментари Харесай

Как служебното правителство може да стане редовно

Служебният кабинет е вероятен модел за излаз от рецесията, съобщи президентът Румен Радев в изявление за БНР. И занапред се разгласи срещу вероятността и 46-ият парламент да не може да сформира държавно управление: " Не желая да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година. Надявам се партиите да проявят отговорност и здравомислие ".

Всъщност обаче точно моделът на президентското служебно държавно управление може да се окаже аварийният работещ вид след изборите на 11-и юли. При толкоз доста червени линии, с които партиите на митинга влизат и в новата предизборна акция - не с ГЕРБ, не с Движение за права и свободи, не с Българска социалистическа партия, не с националистите, е прекомерно допустимо още веднъж да не съберат парламентарно болшинство. А трети парламентарни избори за година в действителност биха били освен неуместни за страната, само че и самоубийствени за тях самите.

Румен Радев не се нае с дейна посредническа роля за сформиране на анти-ГЕРБ държавно управление в границите на 45-ия парламент - тъй като хем щеше да бъде упрекнат, че надскача конституционните си пълномощия, хем тъй като евентуално тогава не беше убеден, че може да я изиграе. Но сходна роля ще е напълно оправдана и даже наложителна за него, в случай че след 11-и юли още веднъж се стигне до политическа рецесия.

Коалицията на Радев

Президентът към този момент е поел по този път. Първо, съставът на служебния кабинет на Стефан Янев е квази съдружен формат на анти-ГЕРБ статуквото. Второ, за разлика от предходния длъжностен кабинет на Радев, ръководен от Огнян Герджиков, сегашният има за цел да разчиства и ревизира дългогодишното ръководство на Бойко Борисов и стартира да го прави с решителни стъпки още от първия си ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР