Служебният кабинет е такъв, какъвто е предвиден по Конституция, която

...
Служебният кабинет е такъв, какъвто е предвиден по Конституция, която
Коментари Харесай

Политолог: ГЕРБ отправя послание, че ПП не ги превъзхождат морално

Служебният кабинет е подобен, какъвто е очакван по Конституция, която в тази част трансформираха съвместно ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Те трансфораха института на служебното държавно управление във втори тип парламентарно държавно управление. Това съобщи пред БНР политологът Тончо Краевски.

Относно скъсения лист за избор на евентуални служебни министър председатели анализаторът посочи, че това са хора, избирани от Народното събрание и че разпаднало се болшинство, което не може да образува държавно управление, ще бъде " преследвано от изборите, които е предписание в предишното – някога в предишното те са избрали човек, който в този момент ще им стане министър-председател ".

В първия миг, в който се тества този нов текст на Конституцията, се вижда колко ужасно опасен е той, посочи Краевски, като даде образец с  " двете враждуващи политически фракции " на доскорошното болшинство.

" Сами се поставиха в правна обстановка, в която не могат да получат бракоразвод. Човек, който са избрали, до момента в който са били дружно, в този момент ще бъде министър-председател. "

Все още има шанс Конституционният съд да анулира " недомислената смяна в Конституцията ", изрази мнение политологът.

Вече сме в предизборна акция, означи Тончо Краевски в предаването " Преди всички ". Скандалните фотоси с присъединяване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев той възприема като " имитация към пачките и кюлчетата от 2019-2020 година, когато изтекоха такива фотоси на Борисов ".

Това е умишлено нанесен удар по моралната рекламация, акцентира Краевски.

" Посланието, от което ГЕРБ имат изгода сега е, че с нищо естетически и морално Политическа партия не ги превъзхождат, а в случай че там се изравнят, във връзка с управнически опит те ги превъзхождат. Докато насреща Политическа партия не могат да реагират информационно, с изключение на да отхвърлят, и са парализирани в позата на все по-засилващо се самочувствие. Колкото по-изобличени са обществено, те реагират нарцистично. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР