Служебният кабинет е разрешил да се отпуснат над 776 млн.

...
Служебният кабинет е разрешил да се отпуснат над 776 млн.
Коментари Харесай

Като за последно: Служебният кабинет плаща над 776 млн. лв. на пътните фирми

Служебният кабинет е разрешил да се провиснал над 776 млн. лева за финансиране на действия, възлагани от Агенция " Пътна инфраструктура " за създаване и поддръжка на пътищата в страната.

Решението е взето на последното съвещание на държавното управление преди разпускането на Народното събрание и формалната промяна на служебния състав на Министерски съвет.

Най-голямата част от парите - 438 млн. лева - са за разплащане на пътни поправки, възлагани в края на ръководството на Бойко Борисов, за които " не са били обезпечени средства от страната ", по думите на районния министър Иван Шишков.

Това са част от отговорностите към строителни компании, правили поддръжка на републиканските пътища по процедури, за които имаше съществени подозрения за нарушавания на законодателството - да вземем за пример, поради надвишени предели по публични поръчки.

Парите ще се платят единствено за действителните изпълнени настоящи поправки - а не за прикрити съществени поправки, за които съзнателно не са поети гаранции за качество на строителството и са изпълнявани при занижен контрол.

" Предоставянето на спомагателен предел се постанова заради това, че до приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година, Агенция „ Пътна инфраструктура “ разполага с извънредно незадоволителни средства за осъществяване на главните си действия по обезпечаване на сигурност на придвижването по републиканската пътна мрежа ", се споделя в информацията от пресцентъра на Министерски съвет.

Къде отиват останалите пари:
157 937 530 лева ще бъдат за поддържане на пътищата при зимни условия в сезон 2022/2023 по предоставени задачи за интервала октомври - февруари, в това число и на действия, обезпечаващи пътната сигурност.150 102 800 лева ще бъдат обезпечени строителните работи, свързани с построяването на пътна инфраструктура - сектора от Калотина до Драгоман на Автомагистрала „ Европа “, превъзмогване на свлачищните процеси на лот 3.1 от Автомагистрала „ Струма “, модернизацията на пътя Видин-Ботевград, обходния път на Бургас, построения сектор сред Белокопитово и Буховци от Автомагистрала „ Хемус “.21 741 030 лева ще се платят за експлоатационното поддържане и надграждане на тол системата. Над 8 млн. лева ще бъдат обезпечени за действия по рехабилитацията и главния ремонт на пътища. Част от тях ще покрият ремонтни действия, изпълнявани по оперативни стратегии с европейско финансиране, за които " има заплаха от загуба на финансиране заради закъснение на ремонтните действия ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР