Служебният кабинет е политически. Главчев е войник на ГЕРБ –

...
Служебният кабинет е политически. Главчев е войник на ГЕРБ –
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: БСП остана единствената алтернатива на дълбоката държава в България

„ Служебният кабинет е политически. Главчев е боец на ГЕРБ – беше ръководител на Народното събрание и даже индивидът, който лиши думата на опозицията, за което сдаде властта в Народното събрание. Виждаме, че даже назначенията, които се вършат от него в този момент, още веднъж са политически. “ Това съобщи националният представител и учредителен секретар на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ на Българска национална телевизия.
Той разяснява, че настоящето състояние се е основало, с помощта на конституционните промени на ПП-ДБ, със съдействието на ГЕРБ и Движение за права и свободи.
„ Конституцията се промени от хора, които не са влизали в правосъдната в зала. А кои бяха „ бащите “ на Конституцията – професори, хора, които са с извънреден престиж и в обществото, и в правото. ПП-ДБ пристигна на власт с великодушни обещания – конституционни промени, правосъдна промяна, изчегъртване на ГЕРБ, три моста над Дунав, два тунела под Шипка, 10 милиарда лева, които се крадат, да се дадат на хората. Нещо да се е случило от това? Абсолютно нищо. Един опит за промяна на Конституцията, който докара до това безумство, на което сега сме очевидци “, уточни Гуцанов.
По думите му протичащото се в Министерство на вътрешните работи е морална рецесия и разпад на държавността.
„ Полицай №1 се оказва, че се снима гол в сауната с хора с очевидно изявено отношение към контрабандата. Подаряват му часовник за 50 хиляди евро, при което министър-председателят Денков и ръководителят на Политическа партия Кирил Петков споделят: „ Е, какво толкоз се е случило “. Вие представяте ли си какви сигнали дава това? Единият е вътре в Министерство на вътрешните работи – какво ще си мислят подчинените, че щом техният директен шеф взема подарък за 50 000, надолу няма ли да вземат 5 000? А те ще имат ли упоритостта да служат по метода, по който би трябвало да служат? Преди години говорихме, че би трябвало да има деполитизация и на армията, и на Министерство на вътрешните работи, а сега виждаме цялостно политизиране. ПП-ДБ на процедура покровителстват контрабандата в България. А какво ще си помислят нашите външни сътрудници “, разяснява социалистът.
„ Българска социалистическа партия е единствената партия, която остана незасегната от всички тези придвижвания на дълбоката страна през последните 12 години – откогато ГЕРБ се появиха. Останахме единствената опция на всичко това “, безапелационен е Борислав Гуцанов.
„ Договорът с „ Боташ “ за мен е напълно корупционен, само че това би трябвало да го каже прокуратурата. Затова решението на комисията, която се сътвори по самодейност на Българска социалистическа партия, е да го изпрати на способените органи “, акцентира националният представител.
В ефира на Българска национална телевизия Гуцанов изясни, че този контракт е подписан с доста ощетяващи за България условия и даде образец с това, че в него е заложено да се заплаща по 486 хиляди $ дневно, без значение дали се използва този турски газ или не.
„ Ние сме декларирали 1,850 милиарда куб. м от Турция, имаме и по 1 милиарда куб. м от Гърция и Азербайджан – т.е. сумарно имаме 3, 850 милиарда куб. м, само че България употребява към 2,6-2,8 милиарда куб. м. Остават 1,2 милиарда куб. м, само че този контракт е изработен по този начин, че без значение дали взимаш или не – ти плащаш “, уточни той.
Българска социалистическа партия ще предложи управителното тяло и изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ да бъдат освободени.
„ Не може тези хора да са договаряли тези условия, от които стопанската система на страната ни е ощетена, и да не престават да ръководят. И защото договорът не може да бъде негоден, само че могат да бъдат усъвършенствани неговите условия, същите тези хора ли ще ги договарят? Това е неуместно “, аргументира се Гуцанов.
Той обърна внимание, че единомислието на Българска социалистическа партия и ПП-ДБ по тази тематика по никакъв метод не е индикация за бъдещо взаимно ръководство.
„ Относно „ Боташ “ - и ГЕРБ, и Движение за права и свободи, и „ Възраждане “ са на едно мнение – няма политическа партия, която да не поддържа нашето искане. Но що се отнася до великденските надбавки, да вземем за пример, имаме ли единодушие с ПП-ДБ? Тези хора се подиграха с 2,5 млн. пенсионера. Предложението на Българска социалистическа партия беше да се даде по 100 лева надбавка на пенсионерите под линията на беднотия и по 50 лева на всички останали. Те не гласоподаваха нито за едното, нито за другото. Значи, можеха да крадат обществената стратегия на Българска социалистическа партия, до момента в който бяхме в взаимно ръководство, а в този момент не могат да поддържат хората, които са в най-тежко състояние “, разяснява още Борислав Гуцанов.
„ В Българска социалистическа партия постоянно е имало течения и придвижвания – „ Бузлуджа “ не е първото такова. Няма нищо ужасно в това, тъй като в многообразието се ражда истината и се намират верните решения. Но това, което буди въпросителни за „ Буздлуджа “ е, че на първите редове на срещата им в НДК се видяха хора, които от дълго време са скъсали с Българска социалистическа партия и даже много интензивно работиха против нас през годините “, сподели Гуцанов по тематиката и дефинира като неуместно хора, които не са членове на Българска социалистическа партия, да желаят оставката на нейния водач.
„ Освен Българска социалистическа партия няма друга партия, която може да сплоти лявото пространство. Затова смятам, че основните думи са разговор и обединяване. Затова на 1 май ще създадем едно голямо обединяване в НДК с доста леви партии, партии в центъра, такива, които симпатизират на лявото пространство и неправителствени организации, които са подготвени за тази смяна “, разгласи организационният секретар на партията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР