Служебният кабинет да не внася бюджет - това е антиконституционно.

...
Служебният кабинет да не внася бюджет - това е антиконституционно.
Коментари Харесай

Александър Томов: Задават се избори на 12 март, Радев се страхува да разкрие реалния дефицит

Служебният кабинет да не внася бюджет - това е антиконституционно. Няма разлика сред длъжностен и постоянен кабинет, с цел да се внесе бюджетът на Р България. Беше задължен министърът на финансите да внесе бюджет.

 

Това съобщи икономистът проф. Александър Томов в студиото на " Денят ON AIR ".

Той упрекна президента Радев и служебния министър председател Гълъб Донев, че се опасяват да разкрият действителните числа, тъй като би трябвало да се изясни какъв е дефицитът, от кое място идва и по какъв начин да ще се оправят с него.

" Това е подсъдно, Конституцията е споделила доста ясно, че държавното управление внася бюджета на страната. Това че президентът ги бил назначил, не значи, че нямат политическа отговорност, самият президент би трябвало да се намеси. Ние би трябвало да приемем спешен бюджет, с цел да не стигнем до спираловидна дългова рецесия ", съобщи проф. Томов пред Bulgaria ON AIR.

Икономистът разяснява, че в случай че се удължи Бюджет 2022, това ще докара до нови рецесии, тъй като той не е юридически на основата на 20% инфлация.

" Парите няма да стигнат, става проблематично за учебни заведения, лечебни заведения - би трябвало да вършат нарушавания, с цел да могат да си заплащат. Изумен съм за какво се прави това. Има доста " политици ", които приказват наизуст, без да си вършат сметките ", добави проф. Томов.

Явно се приказва за нови предварителни избори на 12 март.

" Трябва да свикнем, че изборите не анулират професионализма. Страната влиза в особена рецесия. Няма спокойствието, което имахме преди 15-20 година в случай че не се създадат огромни структурни промени, евентуално 2-3 година ще усилваме дълга. Ще вземем дълг, не с цел да се развиваме, а с цел да издължаваме остарелия и да вършим обществени заплащания ", разяснява още проф. Томов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР