Служебният финансов министър Асен Василев заяви пред БНТ, че не

...
Служебният финансов министър Асен Василев заяви пред БНТ, че не
Коментари Харесай

Асен Василев пред БНТ: С Има такъв народ имаме фунаментални различия

Служебният финансов министър Асен Василев съобщи пред Българска национална телевизия, че не е приел поканата на " ИТН " за вицепремиер поради фундаментални разлики в икономическата политика и задачите, които би трябвало да си сложи едно държавно управление във финансите и стопанската система.

Според него не би трябвало да се трансформира данъчната система, нито да се се прави бюджет с нулев недостиг в обстановка, в която цели обществени и стопански браншове се нуждаят от държавна поддръжка, което не съвпадало с визията на Николай Василев.

" Най-голямата спирачка пред икономическото развиване в действителност е да овладеем корупцията и тези безумни течове, които се случват на всички места ", съобщи служебният финансов министър.

Това виждате ли го в програмата на " ИТН " и това ли е главното ви разминаване с тях?

" Ами то през днешния ден стана ясно и на конференцията, че главното разминаване с господин Николай Василев, моето и неговото, е тъкмо в това по какъв начин да се случи този баланс. Аз считам, че би трябвало да има баланс сред приходите и разноските. Там има една концепция за доста бързо отиване към нулев недостиг, което съгласно мен не е удачно ", разяснява Асен Василев.

" Според мен би трябвало да се води една доста по-балансирана политика. Нашият недостиг сега, както е заложен в бюджета е вторият най-нисък в Европа. Допълнителният доходи от милиард и половина, които ще осъществяваме, съгласно мен би трябвало да бъдат планувани за ограничения срещу рецесията, за опазване на здравето, за поддръжка на бизнеса в една по-тежка рецесия и за актуализация на пенсиите. Няма по какъв начин да съм част от един стопански екип, в случай че нямаме обща визия какво би трябвало да се свърши и по какъв начин би трябвало да се свърши ", добави още Василев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР