Служебния министър на транспорта присъства на откриването на Международния морски

...
Служебния министър на транспорта присъства на откриването на Международния морски
Коментари Харесай

Транспортният министър призова за подкрепа на резолюция на ООН, признаваща моряците за ключови работници

Служебния министър на превоза участва на откриването на Международния морски конгрес „ Синьото бъдеще - наша отговорност ”, който се организира в Конгресния център на Пристанище Бургас.

Целта на конференцията е да подчертае значимостта на и смисъла ѝ за международната търговия. Близо 20 български и непознати специалисти вземат участие с лекции, отчети и презентации, съобщи кореспондентът на БГНЕС.
 Министър Георги Тодоров сезира еврокомисар Адина Валян за свободното прекосяване на товарния трафик през европейските граници Министър Георги Тодоров сезира еврокомисар Адина Валян за свободното прекосяване на товарния трафик през европейските граници
Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров изпрати писмо до еврокомисаря по превоза Адина Вал...

„ Темите, които ще бъдат разисквани са от огромна значение за морския бранш. Една от настоящите тематики в Европейски Съюз е трансформирането на стопанската система към висока успеваемост, въглеродна индиферентност и екологичност. Голяма роля се отдава на секторите, свързани с морето, обединени под името „ синя стопанска система ”. Тя изисква съдействие с страните, с които разделяме един басейн. Призовавам всички присъстващи в границите на конференцията да изразят своята поддръжка към заключителния документ на форума за присъединение на България към резолюцията на Организация на обединените нации, съгласно която моряците са приети за основни служащи ”, акцентира служебният министър на превоза.

Организатори на форума „ Синьото бъдеще - наша отговорност ” са „ Пристанище Бургас ” ЕАД, Българска асоциация на морските капитани и компанията „ Shipposible ” - морско обезпечаване и право.

В края на събитието присъстващите ще имат опция да изразят своята поддръжка към заключителния документ на форума за присъединението на България към резолюцията на Организация на обединените нации, съгласно която „ моряците и другия морски личен състав “, са приети за основни служащи (Резолюция А/75/L.37).

Служебният министър на превоза направи малко корабоплаване в Бургаския залив на борда на катера „ Надежда ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР