Служебните кабинети трябва да има в супер екстремен случай. Ние

...
Служебните кабинети трябва да има в супер екстремен случай. Ние
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Служебните кабинети бяха посочени от Радев - донесоха хаос, мизерия и чудовищна инфлация

" Служебните кабинети би трябвало да има в супер рисков случай. Ние сме парламентарна република. Когато има избори за президент, той се избира. Да върви да съставлява страната и да сплотява народа, той не е политическа партия ". Това съобщи в Каспичан водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
" Две години и половина знайни и незнайни министри ни управляваха, до момента в който траеше този безпорядък, безвремие - едно нищо! Ей в този момент минах по " нямащата я автомагистрала "! Досега щеше да я има. И всички те бяха посочени еднолично от един човек. Това е тирания! Докато се одобри Конституцията, ще му изтече мандата. На кого лишаваме пълномощията? Да не е безконечен?! Хареса му да управлава еднолично ", съобщи някогашният министър-председател.
 
" Две години и поволина ми кажете едно нещо направено от служебните държавни управления. Друго няма за тези 2 години с изключение на безпорядък, бедност, чудовищна инфлация. Обраха с по лев от бензина, стопиха ви приходите. Аз не скърбя за това и смятам като демократ, че Народното събрание е мястото, където би трябвало да се вземат решение всички въпроси. Това ли са сполучливите държавни управления на Радев? ", добави водачът на ГЕРБ.
 
" В момента в България парламентаризмът работи по-добре от всеки път, тъй като партиите работят в екип. Учим се взаимно на взаимни отстъпки, това е демокрацията ", сподели още Борисов. По думите му в тази некоалиция всеки е показал разсъдък както е видно от приемането на бюджета.
 
" Ние отстъпихме от някои неща. Убеден съм, че идващия ще е още по-добър. Дадохме 560 милиона повече за обучение. Милиарди повече има за пенсионерите. Повече пари за Министерство на вътрешните работи, ДАНС, войска, Спешната помощ и при 3% недостиг. След злополуката и тези неработещи държавни управления, наричани от същия този президент, който ги назначаваше – " шарлатани " - в този момент жалим за тях. Не са били положителни ", разяснява Борисов. И добави, че ГЕРБ ще приказва за локалните избори след 15 септември.
 
По тематиката с обезобразеното момиче в Стара Загора Бойко Борисов беше безапелационен, че това е безчовечие и колосален акт. 
" Аз няма да вляза в разногласието кой е отговорен. Обществото, което търпи това домашно принуждение и по тази причина законът беше толкоз значим. Затова беше толкоз значимо да приемем и измененията в Наказателния кодекс, с цел да може жертвите да не стават жертви още веднъж. Аз се надявам, че съдиите и институциите ще се поправят. Това е колосален акт и аз мисля, че реакцията на обществото може единствено да ме радва. Бих се радвал повече, в случай че когато има такива случаи и още не са станали зверства, обществото може да се намеси и такива хора да бъдат да бъдат лекувани и каквото повелява законът. Когато към този момент се е случило можем единствено да съжаляваме, само че не би трябвало и да го позволяваме ", добави водачът на ГЕРБ.
 
" От години се приказва зареформа в съдената система, за конституционни промени и когато ГЕРБ се намеси в процеса, първо с приемането ан законите на Крум Зрков, по-късно с поддръжката на това, на което Христо Иванов е главен мотор, бяха направени нови оферти, които се одобриха. Има необятен публичен спор. Конституционно болшинство се прави по бавната писта - над 160 гласа, по бързата - 180. Навремето Чърчил мисля беше споделил, че най-важното за един политик е д асе научи да брои. Така че всички партии, които поддържат, са действителни, дейни участници в този развой. Ако би трябвало да се прекроява нещо - ще бъде направено ", сподели някогашният министър председател.
 
Борисов съобщи, че се е подразнил на случилото се в Скопие, защото е левскар. Обясни, че в случай че е зависело от него е трябвало да няма агитки и на двата тима. " Не ги разбирам нашите съседи за какво го разрешават това? Защото единствено положително са видели от България. Сега ще им е мъчно и гостуването в София ", добави Борисов.
 
Той разяснява, че бюджетът е бил сериозната точка в връзките с ПП-ДБ – " До през вчерашния ден сме воювали. Днес желаят 4 млрд за пътища. За тях е тестване да набират пари за пътища, откакто години са внушавали, че тези пари се крадат от ръководещите. Убедиха се, че да водят война с нас не е печелившо. Видяхте, че направихме компромис и във връзка с някои точки от бюджета ", разкри водачът на ГЕРБ.
 
Той добави, че повече няма да има партии с огромни болшинства, тъй като печеливши ще са тези, които умеят да работят с екип. " Парламентаризмът е да се научим да си имаме вяра ".
 

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР