Служебната власт реши да бори високите цени на хранителните продукти

...
Служебната власт реши да бори високите цени на хранителните продукти
Коментари Харесай

Проверяващи скъпотията по магазините се жалват от ниските си заплати

Служебната власт реши да бори високите цени на питателните артикули с инспекции. Основна роля в тези инспекции беше отредена на Комисията за отбрана на потребителите. И до момента в който инспектират магазините, проверяващите оповестиха, че за тях самите цените в тези магазини са непоносими, тъй като взимат прекомерно ниски заплати.

През седмицата излязоха на митинг с искане за 60% нарастване. 

Темата разясниха в БТВ старши инспекторите от КЗП Надежда Симеонова и Жанета Садразанова и Кремена Атанасова, ръководител на синдиката на административните чиновници към „ Подкрепа “.

" Ние постоянно сме били натоварени, правили сме настоящ надзор. Сега с оглед инфлацията и спекулата организацията е по-сериозна, а работата ни се усили “, сподели Надежда Симеонова.

„ Със заплатите, които получаваме, не можем да си купим доста. Като всички останали и ние опитваме да си вържем бюджета и гледаме промоциите. Оцеляваме по някакъв метод. Предвид инфлацията ни става все по-трудно. Заплатите ни са под 1000 лв. месечно и ни стигат едвам да успеем да се храним и мъчно да платим сметките си “, добави Жанета Садразанова.

Заплатите в КЗП не са индексирани от 2020 година.

„ Средните заплати на хората на сходни длъжности са към 1000 – 1200 лв. брутно. Това няма по какъв начин да е задоволително за работещи на цялостен работен ден, и то за страната и в интерес на нашите ползи. Възнаграждението е в действителност обидно. Вероятно има и сътрудници на по-високи позиции и с по-високи хонорари, само че всеобщо чиновниците, които са 180 индивида в цялата страна, получават сходни хонорари “, сподели Кремена Атанасова.

Тя уточни, че настояванията са за 60% увеличение на фонда за работна заплата на комисията, което значи към 2 милиона на годишна база като средства.

„ Искаме парите да бъдат разпределени с идентична сума на всички. По този метод ще свием ножицата и хората с по-ниски заплати ще получат идентична сума с тези с по-високи. Затова е значимо нарастването да не бъде процентно “, изясни още Кремена Атанасова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР