Служебен министър разкри каква ще бъде цената на газа през

...
Служебен министър разкри каква ще бъде цената на газа през
Коментари Харесай

Министър Христов: Цената на газа през април ще бъде 98 лева

Служебен министър разкри каква ще бъде цената на газа през идващия месец.

По настоящи прогнози цената на газа през април ще бъде към 98 лева Спрямо март цената пада сред 5-10%. Очакваме наклонността да се задържи. Прогнозните цени за май са за към 90 лева. Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов.

„ Отчитайки обстоятелството, че газохранилищата в Европа са на половина цялостни и потреблението през зимния сезон беше ниско, чакаме през летните месеци и съвсем до края на годината цените да се задържат много конкурентни “, съобщи той, написа novini.bg.

Росен Христов заяви, че Министерството на енергетиката работи върху това да се компенсира разликата сред пазарната цена сега и цената, на която е нагнетен газът (б.р. в Чирен).

„ В съвършен вид нагнетените количества да останат в газохранилището, тъй че да осъществим задачата за идващия сезон – още веднъж на 90% то да бъде запълнено “, съобщи енергийният министър.

Той добави, че газохранилището е запълнено на към 75%. Росен Христов заяви, че няма по какъв начин „ Булгаргаз “ да продава на цени 30-40% по-високи цени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР