Служебен кабинет не може да взима стратегически решения, да поема

...
Служебен кабинет не може да взима стратегически решения, да поема
Коментари Харесай

БСП: Служебен кабинет не може да ни задължава с вторите Ф-16

Служебен кабинет не може да взима стратегически решения, да поема нови задължения и в този смисъл да задължава България с милиарди за нови 8 самолета Ф-16.

Това се споделя в позиция на Българската социалистическа партия (БСП), публикувана тази заран, ден след брифинга на служебния министър на защитата Димитър Стоянов, където съществена тематика бе още веднъж патовата обстановка, в който влиза страната след средата на 2023 година, когато няма да имаме опция за пазим небето си поради липса на механически годни изтребители.

От Българска социалистическа партия акцентират, че не отхвърлят нуждата от модернизиране на българската войска, само че на фона на растящите цени на енергийните запаси и потребността от финансови средства за компенсиране на семействата и бизнеса, са изрично несъгласни служебното държавно управление да задължава България с милиарди за нови 8 самолета Ф-16. От партията декларират, че " левите хора желаеме повече средства за обществена политика, каквато са провеждали и в постоянния кабинет.

Припомняме, че министрите от Българска социалистическа партия напуснаха последното съвещание на кабинета " Петков " точно с този мотив.

Според Българска социалистическа партия задължения на страната, сходни на тези за закупуване на втора партида Ф-16, би трябвало да бъдат оставени на идващото постоянно държавно управление, което да направи деликатен обзор във връзка с действителните потребности, периодите и изискванията.

От Българска социалистическа партия припомнят и че служебното държавно управление е призвано да приготви провеждането на предварителните парламентарни избори и да взема решение най-неотложните въпроси пред страната. Подготовката и сключването на военни покупко-продажби за милиарди не е измежду тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР