Служебен автомобил на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на

...
Служебен автомобил на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

Противопожарен автомобил от Разлог е катастрофирал, няма пострадали служители

Служебен автомобил на Районната работа "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Разлог се е обърнал край пътя. Няма потърпевши чиновници на пожарната при случая.

ПТП-то е станало тази нощ към 2.13 часа по стеснен, черен път с огромен надолнище, откакто преди този момент е взел участие в потушаването на пожар в къща в белишкото село Лютово, оповестяват от пресцентъра на ОД на МВР-Благовеград.

Сигналът за пожара е подаден нощес в 23.31 часа и е сподавен от огнеборци от Разлог и противопожарен екип от Якоруда. Засегната е покривна структура и домашно имущество. Причина за пожара е самозапалил се комин. Всяка година през есенно-зимния отоплителен сезон се следи увеличение на броя на пожарите в жилищните еднофамилни и многофамилни здания. Възрастните и трудноподвижни хора, най-много заради влошеното си физическо и здравословно положение, са най-рисковата обществена група при тези пожари, показват от РД ПБЗН-Благоевград.

За последните 10 години на територията на Благоевградска област са починали 36 индивида, като по-голямата част (над 2/3) са възрастни хора над 65 години. Основните аргументи за възникването на тези пожари са потреблението на неизправни отоплителни уреди и съоръжения, а също по този начин и нарушение на разпоредбите за тяхната употреба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР