Службите за спешна помощ на испанските Канарски острови съобщиха, че

...
Службите за спешна помощ на испанските Канарски острови съобщиха, че
Коментари Харесай

Само за ден: Мигранти заляха Канарските острови

Службите за незабавна помощ на испанските Канарски острови оповестиха, че повече от 500 мигранти са пристигнали на архипелага с четири огромни дървени лодки тази седмица, съобщи АП, като се базира на пост на локалните управляващи в обществената платформа Х/Туитър.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1316
Една от лодките е превозвала 280 мигранти. Това е най-големият брой мигранти в една лодка, откогато трафикантите на хора започнаха през 1994 година да употребяват постоянно маршрута през Канарските острови, отбелязва испанската новинарска организация ЕФЕ.

Координаторът на Испанския Червен кръст Хосе Верона сподели пред АП, че не е виждал толкоз доста хора в една лодка от 2008 година, когато 234 души са пристигнали с един кораб.

Само петима от мигрантите са имали потребност от здравна помощ при идването си в малко пристанище на южния завършек на остров Ел Йеро на Канарските острови. През последните дни още стотици мигранти бяха хванати при опит да доближат други острови от архипелага, ситуиран край северозападното крайбрежие на Африка, както и на други места в континентална Испания.

Според министерството на вътрешните работи на Испания близо 15 000 мигранти, множеството тръгнали от Сенегал, са достигнали до Канарските острови с лодки от 1 януари до 30 септември 2023 година, което е с 20% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР