Службите за сигурност в САЩ и Европа са предупредили Христо

...
Службите за сигурност в САЩ и Европа са предупредили Христо
Коментари Харесай

Христо Грозев: Русия използва България като удобен плацдарм

Службите за сигурност в Съединени американски щати и Европа са предизвестили Христо Грозев, че вероятно негово връщане в България се прави оценка като риск от " най-висока категория ".

Затова страната остава " лимитирана територия " за журналиста, който управлява проверяващия уебсайт " Bellingcat ".

В изявление за Българска национална телевизия Грозев разказа България като " комфортен плацдарм " за съветските служби за сигурност - освен тъй като могат да заплащат на подставени лица, само че и поради опцията да намират " идеологически съчувстващи представители на властта ".

" Един - уповавам се някогашен - наблюдаващ прокурор по каузи, свързани със звеното 29155, взе участие в групи в обществените мрежи, по които се споделят благодарности към Путин за това, че " разчиства нацистите " в Украйна и се пишат поздравления за рождения ден на Сталин. Колко комфортно и с какво зложелателство Русия употребява България - от време на време няма потребност и да заплаща, с цел да употребява " потребни идиоти ", разяснява той пред националната телевизия.

Звеното 29155 е групата в съветската ГРУ, която е употребена за серия от набези в цяла Европа, в това число в България с гърмежите във военни хранилища и отравянето на оръжейния производител Емилиян Гебрев.

Вторият проблем за сигурността съгласно Грозев е концентрацията на съветски частни парцели по българското Черноморие, където се вижда и по какъв начин страната е позволила съветски шпиони да получават благосъстоятелност.

Един от тези хора е Булат Янборисов, уредник на рали " Пътят на коприната ", което е употребено като прикритие за внедряване на незаконни сътрудници в страни в Централна Азия. Наскоро The Insider и Spiegel разкриха, че този човек е бил медиаторът на всички основни чиновници от звеното 29155 и при офанзивите против американски дипломати в Китай, довели до така наречен хавански синдром.
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР