Службите за сигурност в лицето на ГДБОП и ДАНС се

...
Службите за сигурност в лицето на ГДБОП и ДАНС се
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Силов бос се настанява на Капитан Андреево

Службите за сигурност в лицето на ГДБОП и ДАНС се дистанцираха от изказванията на управлението на БАБХ за хаоса на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", като при закрити врата в парламентарната комисия по антикорупция в четвъртък са обяснили, че казусът не ги касае.

След като депутатите чуха шефа на компания “Евролаб 2011” Васил Димитров, който се оплаква от рекет и напън, от страна на зам.-министър Иван Христанов и шефа на БАБХ, зам.-председателят на комисията Георги Георгиев в прав текст попита началника на Агенцията по храни Георги Даскалов дали ще си подаде оставката.

Нито Даскалов, нито Иван Христанов дадоха детайлности в комисията по отношение на хвърлените преди този момент обвинявания за препоръчани им два подкупа в размер на 100 000 лв. и 6 млн. лева Обвиненията, че “Евролаб 2011” може да е забъркана в контрабанда, се сведоха до думите “вероятно” и “може би”, въпреки на всички да е ясно, че стоката стига до лабораторията след щателна инспекция от гранична полиция, митница и скенер.

От ревютата на двамата ръководещи се разбра, че казусът с “Евролаб 2011” настанал още в края на декември м. г, когато бил подписан контракта. Озадачаващо е обаче, че те цели 5 месеца са си мълчали по въпроса. Внезапната офанзива против компанията, без предварителна подготовка на страната да посрещне колоната от тирове и обработката на стоката, може да наведе на мисълта, че се е работило на “юруш” или “под команда”, разяснява член на парламентарната комисия пред Lupa.bg.



Васил Димитров и юриста на " Евролаб 2001 " по време на чуването в Народното събрание в четвъртък

В Народното събрание зам.-министър Иван Христанов и Даскалов не дадоха отговор на въпроса за разноските, които в този момент ще се създадат, с цел да се обработват камионите, както и какво ще е съотношението към приходите. Както стана ясно, инспектори от цялата страна са командировани на границата и са “преквалифицирани” на носачи на плодове и зеленчуци и за това ще се бръкне в държавния бюджет. " Това не е най-важното ", съобщи Христанов.

Въпреки уверенията, че страната поема напълно контрола, шефът на БАБХ загатна, че при нужда, може да се наеме друга компания. Така плъзналите клюки, че цялата дандания се прави, с цел да може избран състезател да се настани на терен, се затвърдиха още повече. Според осведомени, на границата към този момент се спряга името на силов необут, който минава за доближен до " Продължаваме промяната ".

Междувременно хаосът с тировете на границата не стопира към този момент цяла седмица. Опашката от тежкотоварни камиони не секва от неделя вечерта.



Зам.-министъра на земеделието Иван Христанов поведе персонална борба за контрола на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР