Службите за сигурност работят усилено и в момента най-важното е

...
Службите за сигурност работят усилено и в момента най-важното е
Коментари Харесай

Президентът Радев: Ако има заплаха за България свикваме консултативния съвет за Национална сигурност

" Службите за сигурност работят интензивно и сега най-важното е да не се позволява некадърно вмешателство в тяхната работа и продължение на опитите за тяхната политизация ".

Това сподели президентът Румен Радев в Бургас, минути преди да открие тържественото честване на 60-годишнината на държавния университет " Проф. доктор Асен Златаров " в града.

Той напомни, че систематизираните резултати от отчета на Контратерористичния център сочат, че няма директна заплаха за националната сигурност.

„ Очаквам службите да продължат да работят умерено и отговорно. Ако има опасност ще бъде призован консултативния съвет за националната сигурност “, сподели още президентът.

По въпроса за измененията в Българската конституция, президентът Радев разяснява, че актуалното Народно заседание няма легитимност като социална поддръжка, нито нужното гражданско посланичество, по отношение на гласувалите на последните избори, с цел да пренаписва Българската конституция. „ А и партиите, които напират да пренапишат публичния контракт, нямат и моралната легитимност да го създадат. Те събират парламентарна поддръжка с цената на изменничество на личните си гласоподаватели. На всички е ясно, че тези напъни се вършат най-много с цел да се оправдае безпринципната коалиция ", сподели още Румен Радев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР