Службите у нас се използват за цели, които са различни

...
Службите у нас се използват за цели, които са различни
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Службите се използват за цели, различни от националната сигурност!

Службите у нас се употребяват за цели, които са разнообразни от националната сигурност . Това написа в собствен коментар в обществената мрежа Фейсбук депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов. Той даде образец с привикването на хора, изразили друга позиция от тази на държавното управление по случая със основаването на частна детска болница . И още:

„ Видяхме два образеца за това по какъв начин службите се употребяват за цели разнообразни от националната сигурност.

ДАНС привиква цивилен деятели по сигнал от комерсиално сдружение поради изразени от тях позиции против решение на Министерския съвет (за частната детска болница). Недопустими дейности, които се оправдават с разширително пояснение на няколко закона.

Във военното разузнаване се приготвят рапорти без гриф за сигурност, с цел да могат да изтекат по медиите и да бъдат употребени за политически офанзиви.

Закона за ДАНС, Закона за отбрана на класифицираната информация и Закона за правосъдната власт в действителност разрешават такива злоупотреби, само че не може законът да планува всяка непочтеност на използването.

Реформата в службите се състои както в възстановяване на законовата рамка, по този начин и в основаването на вътрешни и външни контролни механизми против такива злоупотреби. “

Правителството одобри значими промени за всички водачи

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР