Службите работят включително и по хипотезата заразата с чума да

...
Службите работят включително и по хипотезата заразата с чума да
Коментари Харесай

Вътрешното ведомство работи и по хипотезата заразата с чума да е умишлена

Службите работят в това число и по хипотезата болестта с чума да е умишлена. Дано не се окаже, че е умишлена. Това сподели от парламентарната естрада вътрешният министър Валентин Радев за ограниченията против чумата по дребните преживни животни в Странджанско.

„ В момента се опитваме да създадем най-хубавото за страната ", разгласи той. „ Уверявам народните представители, че службите работят, с цел да намерим източника на болестта, да намерим повода ", съобщи Радев. „ Този, който политизира случая, работи против жителите ", уточни министърът. „ Никакво политизиране, грижата е обща. Това е рецесия ", разяснява Валентин Радев. „ Не ни поставяйте в ъгъла, и то тъкмо вие - народните представители, от които чакаме поддръжка. Разчитаме на разбирането ви, пред вас първи разказахме всичко ", се обърна се той към депутатите.

„ Създадохме локален координационен щаб, министрите също ще отидем там. Искаме хората да ни виждат и да спомагаме за схващане на обстановката ", разгласи Валентин Радев. Според Радев всички, които отиват в засегнатите региони, не осъзнават, че разнасят болест. „ Всички, които идват да оказват помощ на баба Дора или на който различен изискат, не осъзнават, че това е преместване на болест. Ще бъдем строги, не тъй като не би трябвало да знаете какво става там, а тъй като разнасяме болест ", уточни министърът. „ Ако желаеме да се опазим- това е методът ", акцентира той.

„ Съпричастни сме към болката на хората. Много добре я осъзнаваме. Всеки има родители и знае какво значат животните за тях. Никой не желае да посегне на ничие животно, в случай че то е крепко ", изясни Валентин Радев. „ Молбата ни е всички да създадем по този начин, че да повишим доверието на жителите. Те да схванат какъв брой е огромна заплахата ", уточни той. „ Моля за дисциплина, хората да извършват всички инструкции на Министерство на вътрешните работи. Усещам по какъв начин единствено след няколко дни ще ни обвините, че не сме взели твърди ограничения. Вече слушам такива гласове ", сподели още вътрешният министър.

Според нас всичко, което до момента сме създали против чумата, е законно, сподели още вътрешният министър. „ Благодаря на опозицията откровено, тъй като в такава обстановка сигурно се вършат неточности. Колегите ни може да не ни създадат забележка, тъй като ни имат вяра повече от опозицията ", уточни той. „ Посочихте ни някои от нещата, за които, коства ми се, се поправихме ", се обърна министърът към Българска социалистическа партия. „ Тук сме, тъй като няма задоволително доверие в институциите ", сподели още Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР