Службите ни нямат данни за 77-те българи, попаднали в турския

...
Службите ни нямат данни за 77-те българи, попаднали в турския
Коментари Харесай

Службите: Нямаме данни за турския списък със 77 българи

Службите ни нямат данни за 77-те българи, попаднали в турския забранителен лист. "Няма каквато и да е информация. " Това изясни основният прокурор Сотир Цацаров по отношение на описът на 77 българи, обвинени за контакт и джихадисти.

"ДАНС работи за разширение на информацията ", изясни и ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев. Нямаме данни български жители да участват в зоната на спор в Близкия Изток, разясни той.

"Всеки обособен случай, който се появява, се ревизира в цялостен размер с оглед значимостта на тематиката ", изясни още Георгиев. Чрез Министерство на вътрешните работи е поискана информация за този случай от южната ни съседка. В съгласуваност сме с всички институции, успокои шефът на ДАНС.

В понеделник стана ясно, че турското външно министерство е обнародвало "черен лист ", включващ 77 българи, подозирани за връзки с терористични организации. За "черния лист " излиза наяве от отчет на Министерство на вътрешните работи на южната ни съседка, отдаден на битката с групировката "Ислямска страна ".

„ Появата на така наречен „ черен списък” в Турция не е случайна”, счита пред бТВ някогашният ни общоприет консул в Одрин Георги Димов.

„ Датата на оповестението му можеше да бъде преди 1 месец, или след 1 месец, само че е направено тъкмо в този момент. Империята на страха продължава да действа”, счита Димов.

„ Бих предложил на Анкара в никакъв случай да не не помни, че България е територията, през която вероятно й се отваря пътят към Европа”, добави Димов.

Той разяснява, че „ за нас е доста по-важно какво мисли Ханс, а Ахмед изобщо не ни интересува”, перифразирайки фраза на президента Реджеп Ердоган.

„ С Турция сме имали и би трябвало да имаме естествени връзки, само че ние сме член на Европейски Съюз, пазиме на първо място европейските, западни полезности. Ако Турция в действителност желае да влезе там, би трябвало да се преценява с тези ценности”, безапелационен е Димов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР