Службите не са на президента, те са на България и

...
Службите не са на президента, те са на България и
Коментари Харесай

Радев: Службите са на България, не на президента и са реформирани

Службите не са на президента, те са на България и всички би трябвало да са наясно с това. Това като коментар на поръчките да се създадат промени в метода на назначение на шефовете на специфични служби даде президентът Румен Радев, който участва на обучение в Ново село.

Радев разясни, че службите са под директното оперативно управление на Министерски съвет в лицета на министър-председателя.

Не скри и възмущението си, че " в този момент тези хора желаят да обезглавят това управление, базирайки се на някакви посолства ". " Това са безспорни нелепости ", сподели Радев. 

Според Радев службите към този момент са съществено реформирани и поставят най-много старания в границите на бюджета и ресурсите, с които разполагат. 

Президентът подсети, че предходната година управлението на ДАНС е било в Съединени американски щати, по тяхна покана, където е получило премията " Джордж Тенет ", която се дава единствено един път в годината единствено на една работа от целия свят. Наградата на ДАНС е дадена за " изключителни заслуги и принос към националната сигурност на Съединени американски щати, за образцовото взаимоотношение в битка с тероризма и подсилване на демокрацията и нейната отбрана от зловредни въздействия ".

Ако искаш да реформираш службите, би трябвало да познаваш законите на тези служби, структурата, дилемите, функционалностите, метода на съдействие на тези служби с задграничните сътрудници.

Според него казусът е по-дълбок, тъй като визира моралните устои на политическата класа.

За фразата от записа, че Политическа партия са имали сред 7-10%, само че са създали " ала-бала през президента ", Радев разяснява: " Алабализмите не са мой способ. Очевидно са способ на други хора, както стана ясно от записите. Нека тези хора обяснят своите думи какво са имали впредвид. Както следва да обяснят и доста други неща ", сподели той.

Президентът Румен Радев, който през днешния ден ще връчи втория мандат в границите на процедурата за лъчение на държавно управление от 49-то Народно заседание, не сподели дали има упования за постоянен кабинет.

Президентът Румен Радев следи учението " Отбранителен щит " 2023 на полигона в Ново село. В стрелбите вземат участие 850 бойци от три страни: България, Италия и Съединени американски щати. Те са част от серията учения Defender Europe 23, които се организират в интервала април-юни 2023 година в Балтийския, Балканския, Черноморския и Средиземноморския регион
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР