Службите на САЩ предотвратиха терористичен акт срещу интернет инфрасткруктурата(снимка: CC0

...
Службите на САЩ предотвратиха терористичен акт срещу интернет инфрасткруктурата(снимка: CC0
Коментари Харесай

САЩ задържаха терорист, искал „да унищожи интернет“


Службите на Съединени американски щати предотвратиха терористичен акт против интернет инфрасткруктурата
(снимка: CC0 Public Domain)

ФБР арестува по-рано тази седмица мъж от Тексас, който възнамерявал терористична офанзива против един от центровете за данни на колоса в онлайн търговията Amazon, с цел да унищожи интернет.

28-годишният Сет Арън Пендли възнамерявал да заложи експлозиви в център за данни на Amazon във Вирджиния. Според него, центровете на компанията обслужват ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и други федерални организации, съобщи.

При подготовката на терористичната офанзива Пенди се е надявал да унищожи към 70% от целия интернет, излиза наяве от следствието. Очевидно той има вяра, че мрежата е проектирана по подобен метод, че унищожаването на един център за данни ще докара тъкмо до такива последствия.
още по тематиката
Пендли привлякъл вниманието на ФБР, откакто споделя проектите си за терористичния акт в известния конгрес mymilitia.com. Той комуникира посредством приложение за криптирани известия с различен човек, на който споделя, че ще употребява пластмасови експлозиви за офанзива против центровете на данни на софтуерна компания, „ с цел да унищожи към 70% от интернет “.

Според следствието, Пендли желал да нападна центровете за данни, тъй като счита, че те обслужват ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и други федерални организации. Мъжът бил задържан във Форт Уърт, откакто получил от сътрудник под прикритие взривно устройство и го поставил в колата си.

Съдебните документи сочат още, че Пендли е взел участие в офанзивата на Капитолия по време на протеста от 6 януари, само че съгласно източниците, не е влезнал в постройката. Ако се потвърди виновността му, Пендли може да лежи 20 години в пандиза.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР