Службите на САЩ и партньори са разбили голяма ботнет мрежа,

...
Коментари Харесай

САЩ ликвидирали голям ботнет в Русия


Службите на Съединени американски щати и сътрудници са разрушили огромна ботнет мрежа, основана в Русия
(снимка: CC0 Public Domain)

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, взаимно с правоприлагащите органи на Англия, Германия и Холандия, отстранили ботнета RSOCKS, намиращ се в Русия, съгласно публично изказване на ведомството, което се цитира и от съветски медии .

„ По време на интервенцията беше ликвидирана напреднала незаконна организация, намираща се в Русия, която се занимаваше с кибер-хакване в Съединени американски щати и други страни ”, разяснява сътрудникът на ФБР Стейси Моя, участник в интервенцията.

Делото се преглежда в Южния окръг на Калифорния, само че съответни имена на възможни обвинени не са оповестени. Според следствието, потребителите на упоменатата прокси услуга са направили огромни хакерски офанзиви против услуги за засвидетелствуване и са разпространявали злонамерени имейли, в това число фишинг.

Операцията против хакерската мрежа е почнала още през 2017 година, когато сътрудниците на ФБР са направили тестови покупки, с цел да получат достъп до ботнета. Това им било належащо за идентифициране на мрежовата инфраструктура и евентуалните жертви.
още по темата
Експертите открили, че хакерите са съумели да обхванат в към 325 хиляди електронни устройства. Сред засегнатите са няколко огромни публични и частни организации, както и физически лица.

През март т.г. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати упрекна четирима руснаци в осъществяване на хакерски атаки против системите за сигурност на енергийни компании от цялостен ​​свят, които са били регистрирани сред 2012 и 2018 година За информация за местонахождението на четиримата хакери беше оповестена премия от 10 милиона $.

В обвиняването се споделя, че една от задачите на хакерите е била да получат „ скришен неоторизиран и непрекъснат ” достъп до мрежите на енергийните компании, в това число нефтени и газови предприятия, нуклеарни електроцентрали, комунални услуги и други.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР