Служби и прокурор обявиха, че в страната тече операция по

...
Служби и прокурор обявиха, че в страната тече операция по
Коментари Харесай

Още разкрития: Частна лаборатория направила ДНК анализа на Росен Ангелов за 24 ч. Петър Христов е планиран


Служби и прокурор оповестиха, че в страната тече интервенция по търсене на търсени лица

Извънредна комисия по вътрешен ред и сигурност имаше в Народното събрание, на която основен прокурор, Министерство на вътрешните работи и депутатите обсъждаха последните убийства, станали в страната, както и какви ограничения да подхващат в битката с криминогенната конюнктура, написа Флагман.

За прокуратурата килърът в Нови Искър е Росен Ангелов – безапелационен беше Цацаров. Той разкри един факт от следствието, който будеше подозрение и караше специалисти да се чудят по какъв начин за един ден Министерство на вътрешните работи е схванало, че самоубилият се е килърът, защото ДНК – разбор става за 72 часа.

Е Цацаров сподели по какъв начин: Министерство на вътрешните работи е дало данните в частна лаборатория, в която се дават ДНК при извънредно тежки закононарушения против солидна сума и тя е обработила данните за 24 часа. Името на лабораторията Цацаров не пожела да каже.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов разгласи случая в Нови Искър за битов и завършен.

Интересен факт от думите на Цацаров излезе и за другото ликвидиране – на предприемача Петър Христов.

Коментирайки дали зачестилите убийства имат нещо общо с европредседателството, основният прокурор разкри едно-единствено нещо по това ликвидиране: „ Има съществени доказателства, че това ликвидиране е подготвяно дълго време. Това е планувано закононарушение, последващо да бъдат осъществено, по кое време е имало опция “.

Разследването по този случай се пази в огромна загадка, с цел да не се попречи на следствието и никой различен не искаше да каже и дума за него. Освен известните неща, а точно, че се ревизират бизнес делата на Христов, персоналния му живот, както и свързаността му с тежки наказателни закононарушения – „ Наглите “ и „ Килърите “.

Службите са безапелационни, че закононарушенията не са свързани с европредседателството, а Цацаров беше безапелационен: „ Криминогенната конюнктура не е нещо умишлено, тъй че да съвпадне с европредседателството. Безоблачна кримоногенна конюнктура няма – няма столица и град с подобен живот, който е осъществен на незаконни приходи, да няма закононарушения “.

В комисията бяха показани данни за търсени лица поради случая Росен Ангелов.
Обявените за търсени с наложена мярка за неотклонение непрекъснат арест и избягали са 317 през предходната година и 393 през 2016 година Същевременно откритите през 2017 година са били 386. Обявените за търсене през 2017 година с влезнали в действие присъди и избягали са 511, а през 2016 година са били 543. Намерените пък са били 563. През предходната година от пандиза са избягали 41 души, а през 2016 година - 66. Откритите през предходната година пандизчии бегълци са били 59.

На фона на тази статистика от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че сега в страната тече интервенция точно по отношение на търсени лица.

Бяха направени и следните оферти:

1. Цацаров предложи Министерство на вътрешните работи да търси наказаните на адресите им и в случай че не ги откри да стартира незабавно търсене и по-късно още веднъж правосъдното министерство да ги вкарва в пандиза.

2. Директорът на " Национална полиция " Христо Терзийски изиска право да употребяват СРС–та по отношение на търсени хора с влезнали в действие присъда.
В момента те могат да подслушват упрекнатите в закононарушение, само че не и наказаните, които са избягали от правораздаването.

3. Цацаров предложи в България да бъде въведена друга конструкция на Министерство на вътрешните работи, както било в Турция и Испания. Вместо да има по един областен контрольор на няколко села, който обикаля с персоналната си кола, може полицията да остане единствено по градовете, а в по-малките обитаеми места да се открият жандармерийски отдели, които да дава отговор за три села.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР