Службата за защита на потребителите в Румъния глоби компанията оператор

...
Службата за защита на потребителите в Румъния глоби компанията оператор
Коментари Харесай

6200 лева глоба за лифта в румънския курорт Синая заради опашки - Свят

Службата за отбрана на потребителите в Румъния санкции компанията оператор на кабинковия въжен превоз в курорта Синая с 15 000 леи поради опашката на лифта в понеделник. 15 000 леи са към около 6200 лв..

Около 3500 туристи избраха да се качат в планината в курорта Синая, възползвайки се от спомагателните почивни дни поради формалния празник  - Деня на обединяването на румънските княжества,  и падналия през последните дни сняг.

Мария Флоричика, шеф на „ Градски превоз Синая “ - оператор на оборудванията в планината, твърди, че това е бил най-натовареният понеделник в историята на компанията.

Флоричика изясни, че денят е бил проблематичен поради леда и скрежа по оборудванията, заради което лифтът, който качва туристите от 1400 до 2000 метра надморска височина, е почнал работа със забавяне.

Тъй като на начална станция в Синая траяли да продават билети на туристите, на Кота 1400 се образувала голяма опашка. Хората са чакали часове наред, с цел да се качат до върха на курорта.

Комисари от Службата за отбрана на потребителите са наложили на компанията оператор на лифта санкция от 15 000 леи и са разпоредили връщане на паричната стойност на услугите, които не са предоставени на потребителите. От службата са отчели, че компанията е осигурила безвредното събаряне на туристите, като е удължила работното време на лифта.

Еднодневна карта за оборудванията в Синая за сезон 2022/2023 година за възрастен коства 210 леи (83 лева.) от понеделник до петък и 230 леи (91 лева.) в събота и неделя, оповестява Българска телеграфна агенция.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР