Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) обвини днес Украйна,

...
Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) обвини днес Украйна,
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна, че е разположила ракетни установки HIMARS в атомните си централи

Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) упрекна през днешния ден Украйна, че е складирала доставени от Запада оръжия, в това число реактивни системи за залпов огън " Хаймарс "  (HIMARS), в атомните си електроцентрали, съобщи Ройтерс.
СВР не показа доказателства в поддръжка на своите изказвания, отбелязва организацията и прави ангажимента, че не може да ревизира тяхната меродавност.
В изказването написа, че доставени от Съединените щати ракети " Хаймарс ", системи за противовъздушна защита и артилерийски муниции са били ситуирани в Ровненската АЕЦ в Северозападна Украйна. Според СВР това е станало през последната седмица на декември.
Украинските атомни електроцентрали са в центъра на вниманието от началото на спора, отбелязва Ройтерс. Руските въоръжени сили превзеха неработещата АЕЦ Чернобил по-малко от 48 часа след като нахлуха в прилежащата страна, а малко по-късно - и най-голямата атомна централа в Европа - Запорожката АЕЦ.
Киев и Москва се обвиняват взаимно за обстрелите на Запорожката АЕЦ. Украйна твърди още, че Русия употребява атомната централа като оръжеен склад.
Международната организация за атомна сила изрази мощно безпокойствие поради офанзивите против централата и предупреди за риск от нуклеарна злополука.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР