Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) обвини днес Украйна,

...
Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) обвини днес Украйна,
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна, че е разположила ракетни установки HIMARS в атомните си централи

Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) упрекна през днешния ден Украйна, че е складирала доставени от Запада оръжия, в това число реактивни системи за залпов огън " Хаймарс " (HIMARS), в атомните си електроцентрали, съобщи Ройтерс.

СВР не показа доказателства в поддръжка на своите изказвания, отбелязва организацията и прави ангажимента, че не може да ревизира тяхната меродавност.

В изказването написа, че доставени от Съединените щати ракети " Хаймарс ", системи за противовъздушна защита и артилерийски муниции са били ситуирани в Ровненската АЕЦ в Северозападна Украйна. Според СВР това е станало през последната седмица на декември.

Украинските атомни електроцентрали са в центъра на вниманието от началото на спора, отбелязва Ройтерс. Руските въоръжени сили превзеха неработещата АЕЦ Чернобил по-малко от 48 часа откакто нахлуха в прилежащата страна, а малко по-късно - и най-голямата атомна централа в Европа - Запорожката АЕЦ.

Киев и Москва се упрекват взаимно за обстрелите на Запорожката АЕЦ . Украйна твърди още, че Русия употребява атомната централа като оръжеен скла д.

Международната организация за атомна сила изрази мощно безпокойствие поради офанзивите против централата и предизвести за риск от нуклеарна злополука.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР