Службата за външно разузнаване на Русия разполага с материали, които

...
Службата за външно разузнаване на Русия разполага с материали, които
Коментари Харесай

Руското разузнаване: Има доказателства, че Западът е замесен в саботажа на газопроводите Северен поток

Службата за външно разузнаване на Русия разполага с материали, които сочат западна диря в " организацията и реализирането " на терористичния акт против газопроводите " Северен поток " 1 и 2 в Балтийско море. Това заяви през днешния ден пред публицисти шефът на службата Сергей Наришкин, представен от Ройтерс и ТАСС.

Според него " Западът прави всичко, с цел да прикрие същинските причинители и уредници на този интернационален терористичен акт ".

Изказването на Наришкин е най-директното обвиняване към Запада от върховен съветски представител във връзка течовете на природен газ от тръбите на " Северен поток " 1 и 2. Шефът на разузнаването обаче не прецизира с какви доказателства разполага за изказванията си, означи Ройтерс.

Вчера съветският президент Владимир Путин съобщи, че тази " невиждана измама " съставлява " акт на интернационален тероризъм ". Европейският съюз проверява аргументите за приключването на газ в морето край крайбрежията на Дания и Швеция и също допусна като причина бойкот, а шведският министър на енергетиката позволи умишлени дейности на държавно равнище.

След като в понеделник бе намерено първото приключване, неотложно бе спряно подаването на гориво по двата газопровода, само че в тръбите към момента има газ. От компанията оператор на " Северен поток " 1, споделиха, че към този момент не са в положение да си обезпечат достъп до пробивите в тръбите и допуснаха, че приключването ще спре до понеделник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР