Службата за външно разузнаване на президента Владимир Путин обвини в

...
Службата за външно разузнаване на президента Владимир Путин обвини в
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ подготвят кибератака за президентските избори

Службата за външно разузнаване на президента Владимир Путин упрекна в понеделник Съединените щати, че се пробват да се намесят в президентските избори в Русия и сподели, че Вашингтон даже има проекти да стартира хакерска атака против системата за онлайн гласоподаване, предава " Ройтерс ".

Путин, за който е съвсем несъмнено, че ще завоюва президентските избори на 15-17 март, предизвести Запада, че всевъзможни опити на непознати сили да се намесят в гласуването ще се смятат за акт на експанзия.

Руската работа за външно разузнаване SVR съобщи в изказване, че има информация, че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън има планове да се намеси в изборите, оповестиха държавните медии.

" Според информация, получена от Службата за външно разузнаване на Руската федерация, администрацията на Джо Байдън е сложила задача пред американските неправителствени организации да реализират понижаване на изборната интензивност ", се споделя в известието на SVR.

" С присъединяване на водещи американски експерти по осведомителни технологии се възнамерява да се извършат хакерски атаки против системата за отдалечено електронно гласоподаване, което ще направи невероятно преброяването на гласовете на забележителна част от съветските гласоподаватели ", сподели SVR.

СВР, главният правоприемник на Първа дирекция на задграничната шпионска работа на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), не показа никакви доказателства за своите изказвания. Нямаше реакция от страна на Вашингтон.

Западът показва Путин като деспот, военнопрестъпник и палач, който докара Русия до присвояване на земя в имперски жанр, което отслаби Русия и изкова украинската държавност, като в същото време сплоти Запада и разпореди на НАТО задача след Студената война.

Путин преглежда войната в Украйна като екзистенциална борба сред една " свещена " съветска цивилизация и един нахален Запад, който съгласно него е в културен, политически и стопански крах и който се стреми да унижи Русия след рухването на Съветския съюз.

Миналата седмица Кремъл съобщи, че Русия няма да се намеси в президентските избори в Съединени американски щати през ноември и отхвърли американските констатации, че Москва е провела акции, с цел да повлияе както на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, както и през 2020 година

Путин се отхвърли от поредност от иронични забележки по отношение на изборите в Съединени американски щати, като сподели, че избира Джо Байдън за идващ президент на Съединени американски щати пред Доналд Тръмп.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР