Службата за управление и бюджет да започне процес на подготовка за спиране

...
Докато Камарата на представителите и Сенатът остават далеч един от
Коментари Харесай

Докато Камарата на представителите и Сенатът остават далеч един от друг по отношение на сделката за разходите, федералното правителство скоро официално ще започне процеса на подготовка за потенциално затваряне, като участва в задължителния, но стандартен процес на пускане на насоки за спиране на агенциите преди крайния срок за финансиране на 30 септември.

Стандартната процедура, определяща стъпките за спиране на несъществени държавни функции, е на път да започне.

„Една седмица преди изтичането на сметките за бюджетни кредити, независимо дали влизането в сила на бюджетните кредити изглежда предстоящо, OMB ще комуникира с висшите служители на агенцията, за да напомни на агенциите техните отговорности да преглеждат и актуализират плановете за надлежно спиране и ще сподели проект на шаблон за комуникация с уведомете служителите за състоянието на бюджетните кредити“, се казва в бюджетен циркуляр от Службата за управление и бюджет.

Още за предстоящото затваряне на правителството:

Какво може да се случи, ако правителството спре да работи? Ето какво трябва да знаете. Председателят на Камарата наблюдава едно от най-тесните мнозинства от години. Вижте защо маржът на Маккарти има значение. Колко необичайно е Камарата да не приеме правило? Поглед към скорошната история Какво е петиция за освобождаване от отговорност? Някои законодатели гледат на това тайнствено двупартийно решение като предстоящо затваряне

Тъй като до потенциално спиране остава само една седмица, това съобщение ще бъде изпратено до агенциите в петък, казаха служители на OMB пред CNN.

Всеки отдел и агенция има свой собствен набор от планове и процедури. Тези планове включват информация за това колко служители ще бъдат уволнени, кои служители са от съществено значение и ще работят без заплащане (например ръководители на полети, агенти от Тайните служби и лабораторен персонал на Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ), колко време ще отнеме спиране на операциите в часовете преди спиране и кои дейности биха спрели.

Това не е първият път, когато правителството е на ръба на затваряне. Правителството спря работа за 35 дни, рекордна продължителност, от декември 2018 г. до януари 2019 г. на фона на безизходица в Конгреса относно финансирането на граничната стена на тогавашния президент Доналд Тръмп.

Правителството също спря работа за три дни поради задънена улица по време на администрацията на Тръмп през януари 2018 г. А през 2013 г. тогавашният президент Барак Обама ръководи 16-дневно частично затваряне на правителството, причинено от спор относно Закона за достъпни грижи и други бюджетни несъгласия .

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР