Службата за сигурност на Украйна (ССУ) съобщи днес, че е

...
Службата за сигурност на Украйна (ССУ) съобщи днес, че е
Коментари Харесай

Украйна: Арестувахме жена, помагала на Русия за атака срещу Зеленски

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) заяви през днешния ден, че е арестувала жена, упрекната в подкрепяне на Русия да приготви офанзива против украинския президент Володимир Зеленски по време на негово посещаване в град Николаев в Южна Украйна, съобщи Франс прес.

ССУ уточни в изказване, че е арестувала „ информаторка на съветските секрети служби, която е събирала разследваща информация за плануваното посещаване на президента в региона на Николаев “, покрай фронтовата линия, предвид на осъществяване на „ огромна въздушна офанзива “.

Според същия източник въпросната жена, която е работила в магазин във военна база, „ се е пробвала да откри часовете и листата с места от предварителния маршрут на президента за посещаване в региона ".

ССУ популяризира фотография на арестуваната от сътрудници жена със прикрито лице, дружно с телефонни известия и ръкописни бележки за военните дейности, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Володимир Зеленски означи през днешния ден в известие в „ Телеграм ", че ССУ го е уведомила за този опит за офанзива против него и че той е в течение с „ битката против предателите “ в Украйна.

Украинският президент посети Николаевска област през юни след разрушаването на язовирната стена на язовир „ Каховка ", което провокира наводняване в огромни елементи от Южна Украйна, и в края на юли след смъртоносни обстрели.

В прессъобщението си ССУ прецизира, че е подхванала „ спомагателни ограничения за сигурност “ за визитата на Володимир Зеленски, само че не е арестувала незабавно дамата, „ с цел да получи нова информация за нейните съветски „ поръчители " и дилемите, които са ѝ били предоставени “.

Според ССУ дамата се е опитвала по-специално да получи разследваща информация за местоположението на системи за електронна битка и украински хранилища за муниции, като след това е била задържана в миг, когато се е опитвала да съобщи информацията си на съветските секрети служби.

Тя е упрекната в нерегламентирано разпространяване на информация за придвижването на оръжия и войски и я заплашват до 12 години затвор, оповестиха службите за сигурност.

Украинското правораздаване постоянно оповестява за арести на хора, живеещи в Украйна, упрекнати в шпионаж в интерес на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР